Την πολιουχο της Αγια Παρασκευη γιορταζει η Κομοτηνη

Χρόνια Πολλά Κομοτηνή

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των Ροδοπιτών και των Ροδοπιτισσών, καθώς και επισκεπτών από όλη την Θράκη, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο Άλσος της Κομοτηνής.

Η Κομοτηνή γιορτάζει και τιμά την πολιούχο της με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθες, παραμονή της μεγάλης εορτής με την ακολουθία του εσπερινού  που έλαβε χώρα προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και ακολούθως με την λιτανεία της ιερής εικόνας στο κέντρο της πόλης.

Οι πιστοί ήδη από το πρωί της Τρίτης, 25 Ιουλίου επισκέπτονταν το εκκλησάκι προκειμένου να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν, ενώ έως και αργά το βράδυ οι ουρές ήταν μεγάλες.

Του θρησκευτικού σκέλους των δράσεων της χθεσινής ημέρα ακολούθησε το 2ο «Πανηγύρι της πόλης» που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, με την συμμετοχή της ορχήστρας του Νίκου Ζαπάρτα και του Βαγγέλη Παπαναστασίου που κράτησε έως και αργά το βράδυ.

Στο άλσος της Αγίας Παρασκευής λειτούργησε και η εορταστική αγορά με επαγγελματίες της πόλης που έστησαν τους πάγκους τους και κέρδισαν το ενδιαφέρον των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.