Την Πολιουχο Αγια Παρασκευη τιμησε η Κομοτηνη (+Gallery)

Εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην λιτάνευση της εικόνας της αγίας μαζί με την εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας

Την πολιούχο της, Αγία Παρασκευή, τίμησε με κάθε επισημότητα η Κομοτηνή, με πολλούς Κομοτηναίους να συγκεντρώνονται έξω από το φερώνυμο εκκλησάκι στο Δημοτικό Πάρκο, για να παρακολουθήσουν την ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, και να ακολουθήσουν την λιτάνευση  των εικόνων της Αγίας Παρασκευής και της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως.
 

Κατά την τέλεση του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τόνισε πως όταν γιορτάζουν οι άγιοι γιορτάζουν και οι άνθρωποι, γιατί κρατούν άσβεστη την ελπίδα, να μην χάσουν το δρόμο τους. «Αναζητώντας τα ίχνη των Αγίων στη ζωή μας, ας φτάσουμε εις ενός πνεύματος κοινωνία» ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος.
 

Με την επίσκεψη της εικόνας της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, σημείωσε, γιορτάζονται και οι δύο προστάτιδες της πόλης, η Θεοτόκος και η Αγία Παρασκευή, ενώ ευχαρίστησε για την επίσκεψή του τον Μητροπολίτη Σεβαστείας, τον οποίο γνωρίζει για πολλά χρόνια και τον τιμά για την πίστη του και την αγάπη του στην εκκλησία, και τους κόπους και τους αγώνες του για να διατηρείται άσβεστη η λαμπάδα της ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη, παρακαλώντας τον να προσεύχεται για τον τόπο και την περιοχή μας.
 
Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος εκθείασε την πνευματική φιλεργία του Μητροπολίτη Παντελεήμονα, εκφράζοντας τη χαρά του που βρίσκεται στην Κομοτηνή την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε αυτή η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας.
 

Θεωρεί δε πως αποτελεί ξεχωριστή τιμή για όλους το γεγονός ότι ενώ εισερχόμαστε στην Ιερά Θεομητερική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, δέχτηκε η Κομοτηνή την επίσκεψή της, προς ευλογία και αγιασμό όλων.
 
Η Παναγία, επισήμανε, δεν είναι απλώς ένα απλό πρόσωπο της πίστεώς μας, αλλά η μητέρα του Θεού, το σκεύος της εκλογής του, που η Αγία Πρόνοια επέλεξε, όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για να συμμετάσχει στο ακατάληπτο ανθρωπίνως, και μόνο εκ πίστεως βιούμενο σχέδιο της Θείας Ενανθρωπίσεως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.