Την παρεμβαση του Περιφερειαρχη ΑΜ-Θ ζητησαν κτηνοτροφοι, αγροτες και καπνοπαραγωγοι της Ροδοπης

Για να μεταφέρει τα αιτήματά τους στο υπουργείο

Την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, ζήτησαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν μαζί του χθες το πρωί, εκπρόσωποι των αγροτικών κτηνοτροφικών και του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Θράκης, για να φτάσουν όπως είπαν τα προβλήματά τους στα αυτιά των αρμοδίων.
 
Συγκεκριμένα το γραφείο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του νεοσύστατου αγροτικού συλλόγου Ροδόπης «Σπάρτακος», ο πρόεδρος και μέλη του κτηνοτροφικού Συλλόγου Επαρχίας Σαπών καθώς επίσης και ο πρόεδρος και τα μέλη του συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Θράκης.
 
«Ήρθαμε να ενημερώσουμε τον Παυλίδη, για κάποια προβλήματα που μας αφορούν» δήλωσε ο εκ μέρους του αγροτικού συλλόγου «Σπάρτακος» ο κ. Πέτρος Παναγιώτου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για θεσμικά προβλήματα, που αφορούν σε αποφάσεις ου πρέπει να υπογραφούν, να υλοποιηθούν και να ανακοινωθούν στους αγρότες.
 
Στα βασικά αιτήματα που παρουσίασαν στον Περιφερειάρχη συγκαταλέγονται το αίτημα για εξαίρεση του νομού Ροδόπης, από την υποχρέωση δεύτερης καλλιέργειας, λόγω των μεγάλων καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την κακοκαιρία,  όπως επίσης και η άμεση ανάρτηση από πλευράς του ΕΛΓΑ στους δήμους των εκτιμήσεων που αφορούν στις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, έτσι ώστε να καταφέρουν να καταθέσουν εγκαίρως τις ενστάσεις τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος δεν τις αναγνωρίζει με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκουν εαυτών εκτός της συνδεδεμένης ενίσχυσης, για την οποία όπως υπογράμμισε η κ. Μαρία Μπαχτσεβάνη, γραμματέας του Συλλόγου «Σπάρτακος» «δεν έχουμε πληρωθεί από το 2009».
 
«Ήρθαμε εδώ σήμερα ζητώντας να μας βοηθήσει ο κ. Παυλίδης να πάει ο λόγος μας πιο πέρα» επεσήμανε η ίδια χαρακτηριστικά και έδωσε τον λόγο στον κ. Μιχαήλ Ρούφο, πρόεδρο του κτηνοτροφικού Συλλόγου επαρχίας Σαπών, ο οποίος τόνισε πως «οι κτηνοτρόφοι είμαστε πάντα στο σημείο μηδέν».
 
«Ο καταρροϊκός έχει στον νομό μας τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα,  ενώ δεν έχουμε καν αποζημιωθεί για την ευλογιά» επεσήμανε ο ίδιος και συνέχισε «κάνουμε δηλώσεις καλλιέργειας για να πάρουμε την συνδεδεμένη και την ίδια ώρα δεν μας έχουν εξασφαλίσει βοσκοτόπια. Δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε αποζημιώσεις. Αυτό που θέλουμε είναι η συμπαράσταση του Περιφερειάρχη έτσι ώστε να προωθήσει τα προβλήματά μας στο υπουργείο, να έρθει ο κ.Σγουρίδης που είναι και Θρακιώτης και να θέσουμε άμεσα στον ίδιο τα αιτήματά μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.