Την Παρασκευη οι οροι της δημοπρασιας για την εκμισθωση 13 περιπτερων

Η κλήρωση για ΑμεΑ-πολύτεκνους άφησε «ορφανό» το περίπτερο του Θρυλορίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων του δημαρχιακού μεγάρου, η πρώτη φάση της παραχώρησης σε νέους ιδιοκτήτες των «σχολαζόντων» περιπτέρων της Κομοτηνής και των οικισμών του δήμου. Η λίστα με τα περίπτερα, που αναζητούν νέους ιδιοκτήτες, περιλάμβανε συνολικά 19 περιπτώσεις, 8  εκ των οποίων στην πόλη της Κομοτηνής και οι υπόλοιπες 11 σε διάφορους οικισμούς. Σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, το 30% των καταγεγραμμένων κενών θέσεων περιπτέρων πρέπει να παραχωρείται σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία και πολεμιστές Κύπρου, ενώ το υπόλοιπο 70% εκμισθώνεται κατόπιν φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.
 
Το προηγούμενο διάστημα, αφού έγινε η κλήρωση από την οποία προέκυψαν οι 6 θέσεις περιπτέρων, που αντιστοιχούν στο 30% των παραχωρούμενων σε ειδικές κατηγορίες, προσεκλήθησαν οι ενδιαφερόμενοι, που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες, να υποβάλλουν αίτηση και να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε, αξιολογείται ως περιορισμένο, καθόσον οι υποψήφιοι για τις 6 θέσεις περιπτέρων ήταν μόλις 5. Αυτό σήμαινε ότι ένα από τα 6 υπό παραχώρηση περίπτερα θα παρέμενε σίγουρα «ορφανό». Αυτό, όπως προέκυψε από την κλήρωση, που έγινε σήμερα για την αντιστοίχηση των δικαιούχων με τις θέσεις των περιπτέρων, είναι το περίπτερο της κεντρικής πλατείας του Θρυλορίου.
 
 

Κληρώθηκε το περίπτερο, που είχε αφήσει…

Τα υπόλοιπα 5 περίπτερα, τα οποία βρίσκονται: α) στην οδό Δημοκρίτου (έμπροσθεν καταστήματος Χατζηκοσμά), β) στη Λ.Ηρώων 73, γ) στο Καλαμόκαστρο, δ) στο Κικίδιο, και ε) στο Μεγάλο Δουκάτο κληρώθηκαν αντίστοιχα στους: 1) Χρήστο Ευστρατιάδη, 2) Κωνσταντίνο Παπάζογλου, 3) Ηρακλή Κοντζαρίδη, 4) Γαρύφαλλο Ζούγκα, και 5) Κωνσταντινιά Κιοσσέ. Αναφέρεται, ως ένα από τα αξιοσημείωτα της διαδικασίας, ότι το περίπτερο, που βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες του Κικιδίου, κληρώθηκε στον παλιό του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τη δραστηριότητά του και προφανώς αναζητούσε μια καλύτερη θέση, για να επαναδραστηριοποιθεί επιχειρηματικά. Πάντως, η αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, που προΐστατο της διαδικασίας της κλήρωσης, ευχήθηκε σε όλους τους δικαιούχους να έχουν καλές δουλειές και στις δύσκολες οικονομικά εποχές, που διανύουμε, η εν λόγω δραστηριότητα να συνεισφέρει έστω και ελάχιστα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις που θα υπογραφούν με τον δήμο θα είναι 10ετούς διάρκειας, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες των περιπτέρων θα βαρύνονται με ετήσιο τέλος, της τάξεως των 1.200 ευρώ για εκείνα που βρίσκονται στους οικισμούς, των 1.800 ευρώ για εκείνο της Λ. Ηρώων και των 2.400 ευρώ εκείνο της οδού Δημοκρίτου.
 
 

Πού βρίσκονται τα 13 περίπτερα, που θα βγουν σε δημοπρασία

 

Δοθείσης ευκαιρίας, σημειώνεται ότι την προσεχή Παρασκευή θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Κομοτηνής, προκειμένου μεταξύ άλλων να καταρτίσει τους όρους διακήρυξης της φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση των υπόλοιπων 13 «ορφανών» περιπτέρων του δήμου. Ενδιαφέρον θα έχει το ύψος της τιμής εκκίνησης, που θα οριστεί από την Οικονομική Επιτροπή για κάθε μία από τις υπό παραχώρηση θέσεις περιπτέρων, καθώς όπως απέδειξε και η ολοκληρωθείσα διαδικασία, η εκμετάλλευση περιπτέρου δεν ανήκει πλέον στους δημοφιλείς τομείς του επιχειρείν.
 
Για όσους ενδιαφέρονται, πάντως, να εξετάσουν αυτό το ενδεχόμενο, παραθέτουμε τις θέσεις, όπου βρίσκονται τα υπό παραχώρηση περίπτερα και επιφυλασσόμαστε να ενημερώνουμε για τα επόμενα στάδια της διαδικασίας. Τα 13 περίπτερα βρίσκονται 1)στην οδό Αγίου Γεωργίου, 2)στην οδό Λυκαβηττού 55, 3) στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ολύμπου, 4) στο Τέρμα του πεζόδρομου της οδού Βενιζέλου, 5) στην οδό Φιλίππου(Δημοτική Αγορά), 6) στην οδό Χ. Τρικούπη(όπισθεν Δημοτικής Αγοράς) και στους οικισμούς 7) Ήφαιστος, 8) Υφανταί, 9) Γρατινή, 10) Μέση, 11) Καρυδιά, 12) Νέο Σιδηροχώρι, και 13) Μελέτη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.