Την Πανελληνια Ημερα Σχολικου Αθλητισμου γιορτασε το Δημοτικο Σχολειο Κοσμιου

Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια παρέα με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, τον Αίαντα και τον αθλητικό σύλλογο Jiu-Jitsu

Την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιόρτασε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου, παρέα με την Ποδοσφαιρική Ακαδημία του ΠΑΟΚ, την ομάδα μπάσκετ ΑΙΑΝΤΑΣ και τον αθλητικό σύλλογο Jiu-Jitsu.

Οι μαθητές πέρασαν μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες και παιχνίδια στην αυλή του σχολείου. Η μέρα έκλεισε με μία σκυταλοδρομία με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου. Οι μαθητές ξεκίνησαν τη σκυταλοδρομία από το χώρο του σχολείου και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου φρόντισε την ασφαλή οργάνωση της σκυταλοδρομίας. Οι γονείς ήταν κοντά στην προσπάθεια των παιδιών και όλοι μαζί χειροκρότησαν τους μικρούς αθλητές.

«Η ικανοποίηση που λάβαμε ως εκπαιδευτικοί από την χαρά της συμμετοχής των μαθητών μας ήταν μεγάλη. Η χαρά της συμμετοχής στα πρόσωπα των μαθητών ήταν φανερή και αποφασίσαμε ότι θα καθιερωθεί και για τα επόμενα σχολικά έτη» επεσήμανε σε δήλωσή της η διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδρονίκη Παντελίδου ευχαριστώντας θερμά τους αθλητικούς ομίλους που συνετέλεσαν στο να γίνει η ημέρα αυτή μία αξέχαστη εμπειρία για όλους!

Παράλληλα η ίδια δεν παρέλειψε να θυμίσει πως «κάθε χρόνο συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία για να γιορτάσουμε την ημέρα του ελληνικού αθλητισμού, μια ημέρα αφιερωμένη στην αξία και τη σημασία του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία και πέρα από αυτήν» τονίζοντας την μακρά παράδοση της Ελλάδας στον αθλητισμό ώστε η ημέρα αυτή να προσφέρει την ευκαιρία στα σχολεία να αναδείξουν την κληρονομιά, τις αξίες και τις προκλήσεις που συνοδεύουν τον αθλητισμό.

Όπως εξήγησε η κ. Παντελίδου, «ο αθλητισμός στην Ελλάδα διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Είναι περισσότερο από μια απλή δραστηριότητα, είναι ένα κομμάτι της κουλτούρας μας, της ταυτότητάς μας. Από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, ο αθλητισμός ήταν συνυφασμένος με τον ελληνικό τρόπο ζωής. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που ξεκίνησαν πριν από χιλιάδες χρόνια, αποτελούν την ρίζα του σύγχρονου αθλητισμού και έχουν μείνει σύμβολο της ειρήνης, της ανταγωνιστικότητας και της ανθρώπινης αρετής».

«Ο αθλητισμός μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει την σκληρή δουλειά, την αφοσίωση, την αυτοπειθαρχία και την συνεργασία. Μας ενθαρρύνει να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να αναπτύξουμε τον χαρακτήρα μας. Καλεί μας να είμαστε υγιείς, φυσικά και ψυχικά, και να διατηρούμε μια ισορροπημένη ζωή» εξήγησε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.