Την Παγκοσμια Ημερα κατα της Πολυομυελιτιδας γιορτασαν οι δυο Ροταριανοι ομιλοι της Κομοτηνης

Με εκδήλωση για την αξία του εμβολιασμού αλλά και το τεράστιο έργο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης Ρόταρυ για την εξάλειψη της ασθένειας

Η πολυετής, πολυδάπανη και αποτελεσματική δράση του Διεθνούς Ρόταρυ για την εξάλειψη της πολυομυελίτιδας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου στη Λέσχη Κομοτηναίων, από τους δύο Ροταριανούς ομίλους της πόλης μας, τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής και το Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής «Ροδόπη».

Την ίδια ώρα, οι επίσημοι ομιλητές της εκδήλωσης, ο γιατρός πνευμονολόγος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος  και η γιατρός γυναικολόγος κ. Μαρία Παπαδοπούλου μίλησαν για την αξία του εμβολιασμού για την καταπολέμηση των πανδημικών νόσων.

Επανεκκίνηση της δραστηριότητας

Η εκδήλωση αποτελεί μια επανεκκίνηση της δραστηριότητας και των δύο ομίλων, σημείωσε η πρόεδρος του ΡΟΚ «Ροδόπη» κ. Σταυρούλα Κατσιπτσάκη, μετά από μια δύσκολη περίοδο για οποιαδήποτε δράση.

Όμως βρήκαν την αφορμή για να έρθουν πάλι κοντά γιορτάζοντας το πρόγραμμα του Ρόταρυ για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, το Polio Plus, και ταυτόχρονα να αναδείξουν την αξία του εμβολιασμού για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, αλλά και όλων των πανδημικών νόσων. «Στην εποχή που ζούμε, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο εμβολιασμός είναι η λύση για να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας» ανέφερε, εξηγώντας πως πρόθεσή τους είναι οι δράσεις να συνεχιστούν μέσα στο χειμώνα, και σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της κατάστασης.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής κ. Νίκος Χατζόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στη δράση, που αποτελεί την κυριότερη δράση του Ρόταρυ παγκόσμια, για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας.

Όλοι οι όμιλοι, σε όλο τον κόσμο, έχουν συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις, και όλοι μαζί ενωμένοι έχουν πετύχει κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο, να φτάσουν σε υψηλά ποσοστά στην εξάλειψη της νόσου.

Οι τοπικοί όμιλοι βέβαια κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, δεν έμειναν άπραγοι, χρηματοδοτώντας τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ για την ορθή χρήση του ποδηλατόδρομου του στην Κομοτηνή, ενώ ευελπιστεί πως θα κάνουν ακόμα περισσότερες δράσεις μαζί, μιας και όπως ανέφερε πιστεύουν στο «Η ισχύς εν τη ενώσει». Βέβαια και αυτός επισήμανε πως η όποια προσπάθειά τους θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.