Την Μαχη της Κρητης τιμησε η Κομοτηνη

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης

Την μάχη της Κρήτης και την αντίσταση ενάντια στον Γερμανό κατακτητή τίμησαν, την Κυριακή 19 Ιουνίου, αρχές και Κρητικά σωματεία της Ροδόπης.

Έτσι το πρωί της ημέρας τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ηρωικά πεσόντων υπερασπιστών της Κρήτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της περιοχής.

Μετά το πέρας της τελετής ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» κ. Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε πως αυτή τη μέρα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τιμούν και πάλι, όπως έχουν χρέος, τους ηρωικά πεσόντες στην Μάχη της Κρήτης ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις κατά τον Μάιο του 1941.

«Ως Σύλλογος Κρητών Νομού Ροδόπης πιστεύουμε πως το αδούλωτο πνεύμα και η μαχητικότητα του κρητικού λαού υπηρετούν τα υψηλότερα ιδανικά του ελληνικού έθνους» ανέφερε, για αυτό και τιμούν την υπέρτατη θυσία των υπερασπιστών της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, οι οποίοι πέρασαν για πάντα στις χρυσές σελίδες της ιστορίας ως φωτεινό παράδειγμα αντίστασης εναντίον κάθε εισβολέα και επίδοξου κατακτητή, μένοντας πιστοί στην παράδοσή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.