Την επομενη εβδομαδα οι προτασεις των ΤΕΦΑΑ για τον νομο για τα επαγγελματικα δικαιωματα των προπονητων

Το πρώτο νομοσχέδιο που είχε δοθεί στην δημοσιότητα είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην Κομοτηνή όσο και σε όλα τα ΤΕΦΑΑ της χώρας

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των ΤΕΦΑΑ της χώρας στον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο  Βασιλειάδη για το νομοσχέδιο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό.
 
Να θυμίσουμε πως το νομοσχέδιο είχε δημοσιευτεί προς διαβούλευση στα τέλη Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση των Κοσμητόρων όλων των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θεώρησαν πως παραχωρεί δικαιώματα εκπαίδευσης σε πλημμελώς καταρτισμένους, υπονομεύοντας όχι μόνο τη σωστή εφαρμογή της άσκησης σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων και τη δημόσια υγεία.
 
Στις αντιδράσεις συμμετείχαν και σύλλογοι φοιτητών, ενώ συγκεκριμένα στην Κομοτηνή η Κοσμητεία, η Γενική Συνέλευση και ο Σύλλογος Φοιτητών «Σπύρος Λούης» του ΤΕΦΑΑ είχαν προχωρήσει σε αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, με τους φοιτητές να πραγματοποιούν και πορεία στην Κομοτηνή.
 
Τελικά το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε στην Βουλή, με τον Υφυπουργό να ζητά τις απόψεις των ΤΕΦΑΑ πιο εμπεριστατωμένα.
 
Όπως ανέφερε η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε, επειδή προτίθεται να προχωρήσει μέχρι τον Ιανουάριο στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου, τις τελικές θέσεις των κοσμητόρων και των προέδρων των Τμημάτων.
 
Μέσα στην εβδομάδαλοιπόν θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις ώστε από τη Δευτέρα να είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις τελικές προτάσεις τους όσο αφορά τις ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου.
 
Όπως τόνισε ελπίζουν πως οι απόψεις τους θα ληφθούν αυτή τη φορά υπόψη, κάτι που θα φανεί και στο τελικό νόμο που θα έρθει προς ψήφιση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.