Την επομενη εβδομαδα η επαναπροκηρυξη των 29 θεσεων καθαριστριων στο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Η ασάφεια του νέου νόμου προκάλεσε την εμπλοκή, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργο Φιλιππίδη

Στο θέμα της εμπλοκής που προέκυψε με τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 29 καθαριστριών στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ο διοικητής του κ. Γιώργος Φιλιππίδης.
 
Ο κ. Φιλιππίδης σημείωσε πως το νοσοκομείο έχει ήδη στείλει στον ΑΣΕΠ την προκήρυξη συνολικά 43 θέσεων, που περιλαμβάνουν τις 29 θέσεις καθαριστριών, μαζί με 6 θέσεις στον τομέα της εστίασης και 9 θέσεις στον τομέα της φύλαξης, ώστε να βγει προκήρυξη για την κάλυψή τους, με βάση την πολιτική του Υπουργείου.
 
Ο διοικητής επισήμανε πως το Νοσοκομείο ήταν το πρώτο που προσπάθησε να υλοποιήσει το νέο νόμο, προκηρύσσοντας τις 29 θέσεις, όμως εκεί υφίστατο ασάφεια όσο αφορά το αν η προκήρυξη θα έπρεπε να ελεγχθεί αρχικά από τον ΑΣΕΠ.
 
Λόγω αυτής, και ελλείψει προηγούμενου, μιας και ήταν η πρώτη φορά που εφαρμοζόταν ο νόμος, ο ΑΣΕΠ θεώρησε άκυρη την προκήρυξη, και μετά από συνεννόηση βρέθηκε λύση και οι θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν την επόμενη εβδομάδα, έχοντας παράλληλα ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη, ώστε να επανακαταθέσουν την αίτηση που είχαν υποβάλλει.
 
Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός σημείωσε πως βούληση του υπουργείου είναι να προχωρήσουν σε μια σταδιακή απεξάρτηση των Νοσοκομείων του ΕΣΥ από ιδιωτικές εργολαβίες, ενισχύοντας με νομοθετική ρύθμιση τη δυνατότητα των νοσοκομείων να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, διασφαλίζοντας τα ατομικά δικαιώματα του προσωπικού, την ποιότητα των υπηρεσιών και σε μεγάλο βαθμό έχει μικρότερο δημοσιονομικό κόστος.
 
«Όπου έχει εφαρμοστεί προχωράει καλά, υπάρχουν προσφυγές και μέτρα, υπάρχει μια αντίσταση από ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο είχε οργανωθεί εδώ και 15 χρόνια, θα κάνουμε προσπάθεια να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να έχουμε καλύτερη διαχείριση των υποστηρικτικών υπηρεσιών που μέχρι σήμερα είχαν εκχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε. 

Συνεχίζεται η ενίσχυση του Νοσοκομείου 

Η στελέχωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής όμως δεν σταματά εδώ, καθώς ενισχύεται συνεχώς με προσωπικό. Όπως εξήγησε ο κ. Φιλιππίδης ήδη τους τελευταίους μήνες ορκίστηκαν δύο μόνιμοι γιατροί, ενώ έχουν σταλθεί για διορισμό άλλες δύο ειδικότητες. Επίσης έχουν έρθει δύο μόνιμοι νοσηλευτές, δύο άτομα παραϊατρικού προσωπικού για τα εργαστήρια του Νοσοκομείου, ενώ έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών που στελεχώνουν αυτές τις δομές, και περιμένουν περίπου 40-45 άτομα, μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.
 
Επίσης περιμένουν να δοθεί από τις 2.000 θέσεις ιατρών που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο ένα σημαντικό κομμάτι στην Κομοτηνή, μιας και είναι σημαντικές οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.
 
Σημαντικό όμως είναι και το Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας μέσα από τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ), που θα εφαρμοστεί σε 60 Δήμους, ένας εκ των οποίων ο Δήμος Κομοτηνής, με στόχο την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής και την ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης. 

30 άτομα μέσω ΟΑΕΔ 

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη σε αυτό τον τομέα είχαμε χθες, μιας και ο ΟΑΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας», που περιλαμβάνει τους ανέργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης,
 
Σε αυτό περιλαμβάνονται και 30 άτομα που θα εργαστούν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, σε θέσεις Νοσηλευτικής, βοηθών Νοσηλευτικής, Διοικητικού Προσωπικού και άλλες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.