Την επομενη εβδομαδα η αποφαση του ΠΦΣ για το μελλον των self test

Α. Τσαπέκος: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να ακούγεται η φωνή μας όσον αφορά στην διαδικασία»

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας τοποθέτησε χρονικά την όποια απόφαση από μέρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για το μέλλον των self test

Την Τετάρτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Aκης Σκέρτσος συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και την Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων Ειρήνη Μαρκάκη, με αντικείμενο τη συνέχιση της διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία της χώρας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να δοθεί λύση ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες

Μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποκάλυψε πως όσον αφορά στην διάθεση των self-test θα γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη και εκεί θα αποφασιστεί η πρόταση που έγινε από την κυβέρνηση για την συνέχιση της διάθεσης  για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της συζήτησης ο κ. Τσαπέκος σημείωσε πως «εμείς βάλαμε μια παράμετρο που λέει ότι πρέπει να δοθεί μια τετράδα self tests για κάθε δικαιούχο τον μήνα Ιούλιο έτσι ώστε να μην ξαναέρχονται στο φαρμακείο για τον ίδιο μήνα  και για τον Αύγουστο το ίδιο». Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι μια πρόταση υλοποιήσιμη για να συμπληρώσει με νόημα πως «εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να ακούγεται η φωνή μας όσον αφορά στην διαδικασία. Άλλωστε πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση αφενός εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη και αποφεύγεται ο συνωστισμός αφετέρου και εμείς μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας και να εξυπηρετούμε τους ασθενείς».

Τέλος ο κ. Τσαπέκος δεν απέφυγε να σχολιάσει και όλα αυτά που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο καιρό με τις δηλώσεις των αρμοδίων, επισημαίνοντας πως «θα είχαν λυθεί αν δεν γίνονταν μέσω κάποιων δηλώσεων και μέσω ενός πανικού που δημιουργήθηκε αλλά αντίθετα ερχόταν η πρόταση εσωτερικά στον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.