Την επετειο της 28ης Οκτωβριου μεσα απο τις μνημες του Γιωργου Νεστωρακη

Είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές του Μειονοτικού Σχολείου του Μάστανλη

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Μειονοτικό Σχολείο του Μάστανλη στην Κομοτηνής, ενόψει της σημερινής επετείου του Όχι.
 
Υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Μάστανλη ζωντάνεψαν και φέτος μνήμες από την 28η Οκτωβρίου 1940, μέσα από τα σκετς, τα ποιήματα και τα τραγούδια που παρουσίασαν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό.
 
Ιδιαίτερη η παρουσία του επίτιμου καλεσμένου της εορτής κ.Γιώργου Νεστωράκη ο οποίος διηγήθηκε στα παιδιά αλλά και στους καθηγητές τις παιδικές του αναμνήσεις από την κήρυξη του πολέμου και τη βουλγαρική κατοχή, θυμίζοντας πως στο μέτωπο του αγώνα, στα βουνά της Ηπείρου, πολέμησαν μαζί, πλάι πλάι χριστιανοί και μουσουλμάνοι της Θράκης και παρουσιάζοντας και τον κατάλογο των πεσόντων συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου.
 
Μάλιστα ο κ. Νεστωράκης επεσήμανε πως στο ηρώο της πόλης μας είναι χαραγμένα τα ονόματα των πεσόντων, χριστιανών και μουσουλμάνων συμπολιτών μας, την μνήμη των οποίων τιμούμε όλοι σήμερα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.