Την επαναφορα της ΚΥΑ για τα εξοδα μετακινησης ζητησαν απο τη Β. Ελευθεριαδου οι εργαζομενοι στο ΕΛΓΑ

Στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη μετέβη η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Ροδόπης και μέλος του τομέα Μακεδονίας Θράκης κ. Βούλα Ελευθεριάδου ώστε να ενημερωθεί για το θέμα που προέκυψε από την μη μετακίνηση των γεωπόνων του ΕΛΓΑ προς εκτίμηση των ζημιών της αγροτικής παραγωγής από τα πρόσφατα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα. Όπως είναι γνωστό εδώ και 2 μήνες οι γεωπόνοι και οι κτηνίατροι του ΕΛΓΑ δε μετακινούνται από τα γραφεία λόγω αλλαγής από την κυβέρνηση του νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την επί τόπου εκτίμηση των καταστροφών. Η κ. Ελευθεριάδου συζήτησε επί μακρόν με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Δημήτρη Πανταζή για τις ενέργειες εκ μέρους των εργαζομένων του οργανισμού για την επίλυση του φλέγοντος αυτού προβλήματος. Όπως διαπιστώθηκε τα έξοδα των μετακινήσεων για τις εκτιμήσεις των ζημιών που απαιτούνται, υπερκαλύπτονται από τις εισφορές των αγροτών αλλά τα χρήματα αυτά προφανώς διατίθενται πλέον από την κεντρική εξουσία για άλλους σκοπούς, πάρα την διαβεβαίωση από τη μεριά της κυβέρνησης ότι θα επαναφέρει με τροπολογία στη βουλή το προηγούμενο νομικό καθεστώς αυτό έως σήμερα δεν έγινε πράξη.
 
Δεδομένου των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και την ιδιαιτερότητα που ενέχει το επάγγελμα του αγρότη είναι φανερό πως αυτή η καθυστέρηση των εκτιμήσεων των ζημιών καθώς και των αποζημιώσεων θα επιβαρύνει δραματικά την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση του αγροτικού κόσμου.
 
Η κ. Ελευθεριάδου δήλωσε την στήριξη της στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του ΕΛΓΑ και τόνισε πως «δε φτάνει να λέμε πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο κορμός της οικονομίας μας αλλά πρέπει να το δείχνουμε και έμπρακτα», διαβεβαίωσε δε, πως θα μεταφέρει το πρόβλημα στον τομεάρχη αγροτικού τη ΝΔ κ. Κασαπίδη και τον Τομεάρχη Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου καθώς και όπου αλλού χρειαστεί.
 
Τέλος η κ. Ελευθεριαδου συνομίλησε με τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και ενημερώθηκε για τα επί μέρους προβλήματα που αφορούν την υπηρεσία μιας που οι εργαζόμενοι βρίσκονται συνεχώς διπλά στον αγρότη και βοηθούν ενεργά το έργο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.