Την Δευτερα η εναρξη των εμβολιασμων με το εμβολιο της Johnson & Johnson

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 55-59 και 50-54

Η Johnson & Johnson άρχισε σήμερα να παραδίδει το μονοδοσικό εμβόλιό της κατά της Covid-19 στις χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία.

Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να αρχίσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, όμως τις καθυστέρησε εξαιτίας θεμάτων στην παραγωγή του εμβολίου.

Σύμφωνα και με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους η παραλαβή των εμβολίων της εταιρείας στην Ελλάδα θα γίνει στις 14 Απριλίου, ενώ ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 19 Απριλίου.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε αυτό το μήνα ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

Στις 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 55-59

Ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας ενημέρωσε και για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, ανακοινώνοντας πως στις 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες ηλικίας 55 έως 59 ετών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 50-54 στις 24 Απριλίου. Των ηλικιακών αυτών ομάδων, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους θα προηγηθεί το άνοιγμα της πλατφόρμας, από τις 16 έως και τις 19 Απριλίου για την επόμενη ομάδα συμπολιτών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, περίπου 800.000 πολίτες, ενώ όπως έκανε γνωστό και ο ίδιος οι πολίτες της ομάδας 60-64 ήδη από το περασμένο Σάββατο, μπορούν να επιλέξουν το εμβόλιο με το οποίο θα εμβολιαστούν,

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.