Την ασφαλη λειτουργια των κρατητηριων εναντι του Covid-19 αιτουνται τεσσερις Ενωσεις Αστυνομικων της ΑΜΘ

Κατηγορούν για αδιαφορία την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ

Τη συμμόρφωση με τις διαταγές για την ασφαλή λειτουργία των κρατητηρίων έναντι του Covid-19 ζητούν από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, οι Αστυνομικές Ενώσεις Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Όπως καταγγέλλουν σε έγγραφο που συνυπογράφουν «παρότι όμως παρήλθε  χρονικό διάστημα 20 μηνών από την πρώτη Διαταγή σας και παρότι ακολούθησαν και επόμενες σχετικές Διαταγές σας στις οποίες επαναλαμβάνατε κάθε φορά τις συγκεκριμένες  υποχρεώσεις στους παραλήπτες των Διαταγών σας, δυστυχώς καμία συμμόρφωση με τα διατασσόμενα σε αυτές αλλά και στην από 7 Μαΐου2020 ΟΔΗΓΙΑ Ε.Ο.Δ.Υ. ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ  δεν υπήρξε, με αποτέλεσμα κρατούμενοι (είτε συλληφθέντες στα πλαίσια αυτοφώρου, είτε παράνομοι μετανάστες, είτε μεταγόμενοι από άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες ή Καταστήματα Κράτησης) να εισέρχονται προς κράτηση και να κρατούνται  στα κρατητήρια μας, χωρίς να γίνεται προηγούμενη λήψη φαρυγγικού δείγματος, χωρίς να υπάρχουν  ειδικοί  προκαθορισμένοι χώροι  απομόνωσης  νεοεισερχομένων και  ούτε καν χώροι καραντίνας».

Οι τέσσερις Ενώσεις κατηγορούν για αδιαφορία τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ, αφού παρήλθε ολωσδιόλου άπρακτο ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ενέργεια προς συμμόρφωση, όπως τονίζουν για να χαρακτηρίσουν την εν λόγω αδιαφορία «άκρως επικίνδυνη για την υγεία και τις ζωές των συναδέλφων που εκπροσωπούμε».

Το έγγραφο καταλήγει με το αίτημα παρέμβασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τον έλεγχο των υπευθύνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.