Την απουσια κοινωνικου τιμολογιου νερου θιγει συμπολιτης μας

«Στην πόλη μας είναι πιο ευκατάστατες οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες;»

Την απουσία κοινωνικού τιμολογίου νερού θίγει συμπολίτης μας με επιστολή του προς τη ΔΕΥΑΚ και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που κοινοποιήθηκε και στην εφημερίδα μας.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα είχε ανακινηθεί και επί της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν θεσμοθετήθηκε κάποια ευεργετική ρύθμιση.

Στην επιστολή του ο συμπολίτης μας επισημαίνει τα εξής:

«Έχω κάνει εδώ και μια 10ετια νομίζω αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο νερού λόγω ΑΜΕΑ με αναπηρία πάνω από 90% και ακόμα δεν έχει γίνει κάτι προς αυτό. Βλέπω ότι υπάρχουν τιμολόγια για πολυτέκνους, οικίες Καποδιστριακών-Καλλικράτη  αλλά δυστυχώς όχι για ΑΜΕΑ. 

Ψάχνοντας βρήκα πάρα πολλούς Δήμους άλλων πόλεων να έχουν θεσπίσει το κοινωνικό τιμολόγιο για ΑΜΕΑ και δεν ξέρω τον λόγο γιατί δεν γίνεται και για εμάς εδώ στην πόλη μας. Και μην πάμε μακριά το κοινωνικό τιμολόγιο για ΑΜΕΑ , αλλά και για άλλες ευάλωτες ομάδες πολιτών, ισχύει εδώ και χρόνια στην γειτονική Αλεξανδρούπολη.

Και εύλογα απορώ και ρωτώ: Στην πόλη μας είναι πιο ευκατάστατες οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες; Γιατί τόσα χρόνια το αμελείτε; 

Όταν λέμε ΑΜΕΑ ειδικά με μεγάλα νούμερα αναπηρίας οπωσδήποτε οι άνθρωποι αυτοί  δεν μπορούν να εργαστούν.  Διανοείστε πώς τα βγάζουμε πέρα όταν όλα αυξάνονται; Όταν έκανα την αίτηση στην κοινωνική υπηρεσία νομίζω ήταν ο νυν Δήμαρχος μας κ. Γκαράνης. Αλλά τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. 

 Γιατί δεν λαμβάνονται υπόψιν έστω και με εισοδηματικά κριτήρια όλα αυτά τα χρόνια οι αιτήσεις μας; Γιατί δεν θεσπίζεται στην πόλη μας το κοινωνικό τιμολόγιο των ΑΜΕΑ όπως και σε τόσες άλλες πόλεις της Ελλάδας; Είμαστε άλλο κράτος εδώ; Δεν είναι μόνο οι πολύτεκνοι και οι κατοικούντες σε οικίες καποδιστριακών και Καλλικράτη ευάλωτες ομάδες πολιτών είναι και άλλες και καταρχάς αυτοί που έχουν στην οικογένεια κάποιο ΑΜΕΑ. 

Ακόμα και γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ ένας εκ των δυο γονιών δεν μπορεί να δουλέψει και το εισόδημα δυστυχώς είναι χαμηλό για να καλύψει ανάγκες 3 μελών ή 4 μελών. Γιατί μας αποκλείετε;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.