Την αποσυρση της ΠΝΠ για τα ταμιακα διαθεσιμα των ΟΤΑ ζητα ο Οδοντιατρικος Συλλογος Ροδοπης

 
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ροδόπης σε σχέση με τη μεταφορά των ταμιακών διαθεσίμων δήμων και περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδος, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

«Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ροδόπης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μεταφορά ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χρησιμοποιεί χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των ακραίων μνημονιακών αναγκών.
 
Είναι η δεύτερη φορά από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας που η νέα συγκυβέρνηση υιοθετεί την διαδικασία των πράξεων Νομοθετικού περιεχομένου που με πάθος, ως αντιπολίτευση, κατακεραύνωνε. Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά, απλώς ακολουθεί μια αντιλαϊκή πολιτική στηριγμένη στις μνημονιακές επιταγές.
 
Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύσεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.
 
Αυτές οι πρακτικές θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομεινάντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.
 
Ζητούμε
 
• Η συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων.
 
• Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
 
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ροδόπης απαιτεί την απόσυρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και καλεί τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους την νέα αντιλαϊκή πολιτική, καταδικάζοντας αυτές τις πρακτικές.»
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.