Την ανανεωση των λεωφορειων των Διμοιριων Υποστηριξης επιζητα το Σωματειο Ειδικων Φρουρων ΑΜΘ
Tα μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκαν στην Κομοτηνή με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη και αντιστοίχως με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ταξίαρχο κ. Λάμπρο Τσιάρα.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Γαλανίδης, ο γενικός γραμματέας κ. Άνθιμος Φωτόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Λάζαρος Κιοσογλίδης, ο οργανωτικός γραμματέας κ. Δαμιανός Ακριτίδης, ο αναπληρωτής ταμίας κ. Βασίλειος Σαραλιώτης, ο αντιπρόεδρος Ροδόπης κ. Γεώργιος Ροδουσάκης και ο αντιπρόεδρος Αλεξανδρούπολης κ. Δημήτριος Τιάκας μετέβησαν στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου έλαβε χώρα συνάντηση γνωριμίας με τον Περιφερειάρχη στον οποίο τα μέλη του Σωματείου ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο του.
Το Σωματείο του γνωστοποίησε την άθλια κατάσταση που βρίσκονται τα λεωφορεία των Διμοιριών Υποστήριξης και των πέντε Νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διότι έχουν ιστορικό χρόνιων βλαβών λόγω παλαιότητας των οχημάτων και κρίνονται ακατάλληλα για τις μετακινήσεις του προσωπικού το οποίο μετακινείται συχνά σε εκτός έδρας αποστολές με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει για τους ίδιους ή για διερχόμενους πολίτες, ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους αστυνομικούς των Διμοιριών Υποστήριξης καθώς και τους αρμόδιους που πασχίζουν να δώσουν λύση σε αυτόν τον γόρδιο δεσμό που ομολογουμένως είναι ένα κοστοβόρο θέμα.
Ο κ. Τοψίδης αντιλαμβανόμενος το δίκαιο του αιτήματος και θέλοντας να συνδράμει με τις δυνάμεις του ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα με τα λεωφορεία, έδειξε ότι είναι θετικός να προσπαθήσει να βρει και να αντλήσει κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα για την αγορά νέων λεωφορείων για τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία πάντα με τον Γενικό Ταξίαρχο κ. Λάμπρο Τσιάρα.
«Μαγικές και άμεσες λύσεις δεν υπάρχουν άλλα σε ό,τι περνάει από το χέρι μας ως Σωματείο θα συνδράμουμε σε αυτήν την κατεύθυνση που υπέδειξε ο κ. Περιφερειάρχης, θα σταθούμε δίπλα για το καλό των συναδέλφων μας. Εντύπωση μας έκανε η θέληση του να μας βοηθήσει άμεσα καθώς και ο πρακτικός τρόπος με τον οποίο ενέσκηψε πάνω στα ζητήματα που του θέσαμε μας συγκλόνισε» μεταφέρει το ΔΣ του Σωματείου αποτιμώνοντας όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση.
Συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή
Ακολούθησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ. Λάμπρο Τσιάρα, τον οποίο ενημέρωσαν για διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν τα μέλη του Σωματείου αλλά και για την πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη σχετικά με τα λεωφορεία των Διμοιριών Υποστήριξης. Με πρόδηλη χαρά δέχθηκε ο Γενικός να σταθεί αρωγός σε αυτήν την πρωτοβουλία και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των ανωτέρω από την πλευρά του για το καλό του αστυνομικού προσωπικού. Τα μέλη του Σωματείου τον ευχαρίστησαν για τη διαρκή του στήριξη στα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το ΔΣ του Σωματείου διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει με επαφές σε γραφεία και υπηρεσίες της Γ.Ε.Π.Α.Δ. Α.Μ.Θ. για διάφορα υπηρεσιακά ζητήματα και εκφράζει κλείνοντας την ελπίδα «να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο θέμα με τα λεωφορεία των Διμοιριών Υποστήριξης που ταλανίζει όλη την Γενική μας, δυστυχώς όπως είπαμε εύκολες και γρήγορες λύσεις δεν υπάρχουν είναι ένα ζήτημα που θα πάρει χρόνο να υλοποιηθεί αλλά κάποια μικρά βήματα σήμερα έγιναν. Δίπλα στον συνάδελφο με συνέπεια πλέον».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
