Την αναγνωριση της εργασιας τους ως επικινδυνη ζητουν οι αστυνομικοι της Ροδοπης

Στ. Τζατζανά: «Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία δεν έκανε ακόμη πράξη την αυτονόητη υποχρέωσή της απέναντι σε όλους εμάς»

Την Τετάρτη 27 Απριλίου  και την Πέμπτη 28 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 27η τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, που είχε ως κεντρικό σύνθημα :  «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ … ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ. ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!».

Βραβεύσεις

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης, βραβεύθηκαν για τον υψηλό τους επαγγελματισμό και την υπηρεσιακή τους απόδοση  :

Α) Οχτώ μέλη της Ένωσης, που υπηρετούν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κομοτηνής.

Β) Δέκα Επτά μέλη της Ένωσης, που υπηρετούν στις Ομάδες Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης των Τ.Σ.Φ. Σαπών και Τ.Σ.Φ. Ιάσμου.

Γ) Τριάντα μέλη της Ένωσης που υπηρετούν στην Ομάδα Ελέγχου Τήρησης Μέτρων κατά της Εξάπλωσης του COVID -19.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος αστυνομικούς.

Οι παρουσίες

Τις εργασίες της Γ.Σ. τίμησαν με την παρουσία τους ο  Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.                 κ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος Μαυραγάνης, ο Ταμίας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γεώργιος Κουλιάκης, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Νικόλαος Ρήγας, εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ροδόπης κ. Δημήτριος Χαρίτου, ο Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ροδόπης Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ Σεβδυνίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Πέτρος Δεμερτζίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νικόλαος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνιος Γραβάνης, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, η Γεν. Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Σοφία Μιχαλιτσούδη, ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Νομού Ξάνθης κ. Νικόλαος Γουναρίδης, o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας κ. Απόστολος Μούρτης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Α.Μ.Θ. κ. Γεώργιος Ζιώγας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης κ. Ιωάννης Τσαβδαρτζής, η Πρόεδρος του Τοπικού παραρτήματος Ροδόπης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) κ. Ζωή Σκευά, ο Πρόεδρος Ε.Π. Λιμενικού Σώματος Α..Μ.Θ. κ. Σπυρίδων Τσίμπλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Ροδόπης κ. Χρήστος Ουζουνάκης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους αγώνες μας για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας.

Τα θέματα της συνέλευσης

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης έγινε αναλυτική ενημέρωση των μελών για θέματα Νέου Βαθμολογίου – Οικονομικά – Ασφαλιστικά – Συνταξιοδοτικά από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Δημήτριο Καραγιαννόπουλο.

Εγκρίθηκαν από το Σώμα, ο Διοικητικός – Οικονομικός απολογισμός έτους 2021 και ο Οικονομικός προϋπολογισμός 2022, καθώς και η πρόταση της Διοίκησης της Ένωσης  για μείωση της εισφοράς των μελών κατά δύο ευρώ μηνιαίως.

Επίσης τη Γενική Συνέλευση απασχόλησαν κυρίαρχα τοπικά αλλά και θεσμικά – οικονομικά – ασφαλιστικά προβλήματα που αφορούν τον κλάδο.

Στ. Τζατζανά: «Δεν μας αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία»

Αναδείχθηκε από την Πρόεδρό κ. Σταυρούλα Τζατζανά, η αυτονόητη υποχρέωση της εκάστοτε Κυβέρνησης μιας δημοκρατικά δομημένης κοινωνίας, να αναγάγει σε πρώτιστη προτεραιότητα το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, να διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών, την ασφάλεια των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και φυσικά την αναγνώριση της εργασίας μας ως Επικίνδυνη.

Όπως τόνισε η κ. Τζατζανά χαρακτηριστικά, «το σύνθημα της Γενικής μας Συνέλευσης διατρανώνει μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ και ΝΑΙ το λειτούργημά μας ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, αφού στην κυριολεξία δίνουμε καθημερινό πολύπλευρο και άνισο πόλεμο με την εγκληματικότητα, περιφρουρώντας  την ασφάλεια των συμπολιτών μας που με περίσσιο φιλότιμο υπηρετούμε πιστά, υπερβάλλοντας εαυτούς. Το καταμαρτυρούν τα επισήμως καταγεγραμμένα στοιχεία, οι 138 συνάδελφοί μας που έχασαν την ζωή τους από το 1984 έως σήμερα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, οι εκατοντάδες συνάδελφοι που τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να καταστούν άτομα με ειδικές ανάγκες και οι χιλιάδες συνάδελφοί μας που τραυματίστηκαν είτε σοβαρά είτε ελαφρά εν ώρα υπηρεσίας ή υπέστησαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας του έντονου υπηρεσιακού στρες που βιώνουμε καθημερινά. Όμως δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία δεν έκανε ακόμη πράξη την αυτονόητη υποχρέωσή της απέναντι σε όλους εμάς. Δεν αναγνώρισε επισήμως την Επικινδυνότητα της εργασίας μας. Ένα δίκαιο  αίτημά μας, που αποτελεί την προμετωπίδα των διεκδικήσεών μας. Ένα δίκαιο αίτημά μας που βρίσκεται χρόνια ολόκληρα σε εκκρεμότητα, παρότι το  στηρίζει και το υποστηρίζει σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία!».

Κλείνοντας η κ. Τζατζανά ξεκαθάρισε πως «δεν μας αξίζει τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία, ούτε σ΄ εμάς που βρισκόμαστε ακόμη ενεργοί στο στίβο της μάχης, ούτε στους πεσόντες στο καθήκον ήρωες συναδέλφους μας. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ και ξέρετε γιατί; Γιατί η θυσία του υπέρτατου αγαθού της ζωής τους, δεν αναγνωρίστηκε ακόμη έμπρακτα από την επίσημη Πολιτεία.

Τροποποιήσεις καταστατικού -Ομόφωνη υιοθέτηση ψηφίσματος

Τη Γενική Συνέλευση απασχόλησε το θέμα των προτεινόμενων, από το Διοικητικό Συμβούλιο, τροποποιήσεων των Διατάξεων του Καταστατικού της Ένωσης.

Η νομική σύμβουλος της Ένωσης, δικηγόρος Κομοτηνής κ. Χαριθέα Καλλή, αφού ενημέρωσε το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης για τις αναγκαστικές εκ των Νόμων 4808/2021 και 4873/2021,  διαβεβαίωσε περί της νομιμότητας των προτεινόμενων εκ του Διοικητικού Συμβουλίου, τροποποιήσεων. Η Γενική Συνέλευση αφού μελέτησε τις προτεινόμενες προς τροποποίηση διατάξεις του καταστατικού (οι οποίες είχαν αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή σε όλα τα μέλη, αλλά  διανεμήθηκαν και σε έντυπη μορφή), τις ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία.

Εγκρίθηκε τέλος ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται τα θεσμικά, οικονομικά, ασφαλιστικά και τοπικά αιτήματα. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη και προώθηση προς επίλυση των καταγεγραμμένων σε αυτό αιτημάτων, με παρεμβάσεις και εντατικοποίηση των μορφών αγώνων όπου και αν αυτό χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.