Την αναγκη χωροταξικου για τις ΑΠΕ αναγνωριζει το ΤΕΕ Θρακης

Αναμένεται απόφαση της αντιπροσωπείας για το θέμα

Το ζήτημα των ΑΠΕ, και της χωροταξίας τους, αποτελεί ένα από τα θέματα που απασχόλησαν πολύ την κοινή γνώμη τη χρονιά που φεύγει, με το πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι ακόμα ένα παράδειγμα, τόσο για τα αιολικά, όσο και για τα φωτοβολταϊκά πάρκα που αναπτύσσονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Από τη συζήτηση για το θέμα δεν θα μπορούσε να λείπει το ΤΕΕ Θράκης, ως σύμβουλος της πολιτείας, με την Αντιπροσωπεία του, να έχει ορίσει ομάδα εργασίας, που διαμόρφωσε κάποιες προτάσεις, που σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Λουρίκα, συζητήθηκαν και στην Διοικούσα Επιτροπή.

Αυτή τη στιγμή περιμένουν την σύγκληση της αντιπροσωπείας, που δεν έχει καταφέρει να συγκληθεί λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, όμως ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν με τον νέο χρόνο, και ένα από τα βασικά θέματα θα είναι η επίσημη θέση του ΤΕΕ.

Όπως προϊδέασε ο κ. Λουρίκας, σε γενικές γραμμές το ΤΕΕ Θράκης δεν είναι ενάντια στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, θεωρεί όμως πως θα πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα στηρίζεται στο ευρύτερο χωροταξικό της Περιφέρειας ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.