Την 42η επετειο του Πολυτεχνειου τιμησε η Κομοτηνη με τρεις διαφορετικες πορειες (+Gallery)

42 χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Τρίτη από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Την επέτειο αυτή τίμησαν για ακόμα μία χρονιά οι Κομοτηναίοι αλλά και η φοιτητική κοινότητα της πόλης οργανώνοντας τρεις συνολικά διαφορετικές πορείες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με λίγη ώρα διαφορά η μία από την άλλη.
 
Όπως κάθε χρονιά πλέον ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής και παρακολούθησαν διακριτικά τις πορείες.
 
Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι άρχισε η προσέλευση φοιτητών, μελών πολιτικών κομμάτων και θεσμικών της περιοχής στο καθιερωμένο σημείο συγκέντρωσης για τη μεγάλη επετειακή πορεία, έξω από το κτίριο της Παλιάς Νομικής.
 

Η αρχή έγινε από τους θεσμικούς εκπροσώπους αλλά και τα μπλοκ φοιτητικών Συλλόγων της πόλης μας οι οποίοι λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, που βρίσκεται δίπλα στη Νομαρχία Κομοτηνής, όπου κατέθεσαν στεφάνια.
 
Ακολούθησε η πορεία των αριστερών φοιτητικών παρατάξεων που, παρόλο που είχαν συγκεντρωθεί στον ίδιο χώρο, διαχωρίστηκαν από τους προαναφερόμενους, ακολουθώντας ωστόσο την ίδια πορεία, καταλήγοντας, επίσης, στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης δίχως να καταθέσουν στεφάνια, αλλά φωνάζοντας συνθήματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποδεικνύοντας ότι τα μηνύματα παραμένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ.

 

Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών φτάνοντας στην πλατεία κατευθύνθηκε όπως κάθε φορά προς τις φυλακές Κομοτηνής.
 
Τελευταία από τις τρεις συνολικά πορείες ήταν αυτή της γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ ν.Ροδόπης, του ΜΑΣ και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ ( μέλος της ΟΓΕ), που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, ακολουθώντας την ίδια πορεία, φωνάζοντας συνθήματα και καταλήγοντας στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου κατέθεσαν στεφάνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.