Την 1η Προσομοιωση Δημοτικου Συμβουλιου σχεδιαζει το exagono

Στις 3 Μαΐου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί η δράση

Ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono με την ΚοινΣΕπ «Θράκης Κίνητρο», το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ), με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συνδιοργανώνουν τη δράση με τίτλο «1η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου».

Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με την συμμετοχή συνολικά έως 56 μαθητών από όλα τα Λύκεια της πόλης μας (έως 8 μαθητές από κάθε Λύκειο) και, στο πλαίσιο αυτής, σχεδιάζεται να λειτουργήσει ένα μοντέλο Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποτελείται από 42 μαθητές, που θα αναλάβουν τους ρόλους δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων, επικεφαλής αντιπολίτευσης κ.ο.κ. ενός εικονικού δήμου, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα συμμετάσχουν ως μέλη δημοτικών επιτροπών και παρατηρητές.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση της συμμετοχικότητας των νέων στα κοινά, αλλά και η πολιτική ενεργοποίηση αυτών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, με την υποβολή αίτησης στο Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected], υπόψη Λουίζας Σαλτσίδου, υπεύθυνης έργου Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, (τηλ επικοινωνίας 2531082051), και μία κοινοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στη διεύθυνση [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.