Την 1η Ιουλιου ανοιγει η αυλαια των Πετρινων Κατασκηνωσεων Μαρωνειας

Π. Τσοχλιάς: «Το πρόγραμμά μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη παιδιών και γονέων»

Έτοιμες να υποδεχθούν τους κατασκηνωτές είναι οι Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας. Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής 94 fm, ο εκπρόσωπος των κατασκηνώσεων κ. Παναγιώτης Τσοχλιάς, η εκκίνηση λειτουργίας θα δοθεί την 1η Ιουλίου με τρεις περιόδους: 1 με 15 Ιουλίου, 15 με 29 Ιουλίου και 29 Ιουλίου με 12 Αυγούστου αντίστοιχα.

Ευθύς εξαρχής ο κ. Τσοχλιάς έσπευσε να καθησυχάσει τις όποιες αγωνίες των γονέων, γύρω από την υγειονομική κατάσταση που βιώνουμε, εξηγώντας πως «οι κατασκηνώσεις είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Από τη στιγμή που μπούνε μέσα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι δεν έχουνε πολλά πάρε δώσε με τον έξω κόσμο και είναι προστατευμένοι όλοι τους  σε ό,τι αφορά το φαινόμενο του κορωνοϊού».

Δημιουργικά περνάει ο χρόνος στις κατασκηνώσεις

Μιλώντας για το πρόγραμμα διαμονής επεσήμανε ότι είναι ένα τυπικό πρόγραμμα κατασκηνώσεων, που έχει κερδίσει την «εμπιστοσύνη» των παιδιών, στεκόμενος ιδιαίτερα στα οφέλη που προσφέρει. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των Πέτρινων Κατασκηνώσεων της Μαρώνειας στάθηκε στην κοινωνικοποίηση που προσφέρει στα παιδιά, αιτούμενο μείζον ειδικά όλη την προηγούμενη περίοδο του εγκλεισμού που βιώσαμε.

«Γνωρίζονται με άλλα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά, «κοινωνικοποιούνται, μπορούν να μείνουν και με φίλους και φίλες, γιατί έχουμε πολλά παιδιά τα οποία έρχονται με τις παρέες τους και μένουν στο ίδιο οίκημα, παίζουν γνωρίζουν και καινούργιους φίλους. Φυσικά οι κατασκηνώσεις παρέχουν  προγράμματα παιχνιδιού και προγράμματα εκπαίδευσης, θεατρικά, χορευτικά, μουσικά προγράμματα δηλαδή, παίρνουν μια πλήρη μέρα. Επιπλέον το συν των δικών μας κατασκηνώσεων, αφού φυσικά είναι στην Μαρώνεια,  είναι και το καθημερινό μπάνιο που έχουν στην παραλία της Μαρώνειας».

Για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Πέρα όμως από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ο κ. Τσοχλιάς στάθηκε και στο ειδικό ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που προσφέρουν οι Πέτρινες Κατασκηνώσεις. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται τρία χρόνια τώρα και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων χάρη στην ικανοποίηση που προσφέρει στα παιδιά.

«Εμείς συνοπτικά το λέμε “το πρωί στην κατασκήνωση το βράδυ στο σπίτι”. Τα παιδιά, φεύγουν από εδώ πηγαίνουν στην κατασκήνωση, έχουν πλήρη διατροφή, έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα δικό τους  από την κυρία που τα συνοδεύει  με παιχνίδι, με εκπαίδευση, με μπάνιο. Φυσικά τρώνε το μεσημεριανό τους και στις 3.00 περίπου πάλι το ΚΤΕΛ τα μεταφέρει πίσω στην Κομοτηνή  και τα παραλαμβάνουν οι γονείς» περιέγραψε ο κ. Τσοχλιάς αναφορικά με τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πρόγραμμα για να δώσει περισσότερες πληροφορίες επισημαίνοντας πως «αυτό το πρόγραμμα γίνεται κάθε μέρα εκτός Σαββάτου Κυριακής. Άλλωστε αφορά τους εργαζόμενους  γονείς  και η τιμή του είναι 10 ευρώ ημερησίως. Νομίζουμε ότι είναι πολύ καλή τιμή σε ό,τι αφορά το κόστος του προγράμματος. Το πρόγραμμα  αφορά  σε ηλικίες 6 με 16 ετών. Αν είναι αδερφάκια και το ένα είναι μικρότερο, προφανώς μπορούμε να το πάρουμε,  γιατί θα έχει και την παρέα αδερφού/αδερφής, που θα είναι λίγο μεγαλύτερο».

Κλείνοντας ο κ. Τσοχλιάς επανήλθε στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα θυμίζοντας προς τους ενδιαφερόμενους πως ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις του προγράμματος του ΟΑΕΔ για δωρεάν κατασκηνώσεις ενώ ακόμα ανοιχτά είναι τα αντίστοιχα προγράμματα του ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ. Επίσης κάποιος γονέας μπορεί να στείλει το παιδί του στην κατασκήνωση χωρίς τη συμμετοχή σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.