Τιμητικη εκδηλωση για την Αγγελικη Γιαννακιδου απο το ΤΙΕ ΔΠΘ

Και επιστημονική ημερίδα για τη διαχείριση του Λαϊκού Πολιτισμού της Θράκης

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Ο Λαϊκός Πολιτισμός της Θράκης και η Διαχείρισή του», η οποία αποτελεί τιμητικό αφιέρωμα στην Ιδρύτρια και Πρόεδρο του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης» κ. Αγγελική Γιαννακίδου, με αφορμή την παραχώρηση της επιστημονικής διαχείρισης του Μουσείου στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και στο «Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 19.15 στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, στην Κομοτηνή, και επιστημονικός υπεύθυνος της διοργάνωσης είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Μανόλης Γ. Βαρβούνης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθεί και ειδική τιμητική διάκριση στην κ. Αγγελική Γιαννακίδου. 

Το πρόγραμμα 

Το πρόγραμμα της ημερίδας αναλυτικά περιλαμβάνει:

19.00 -19.15: Προσέλευση
19.15 -19.30: Χαιρετισμοί 
 
Πρόεδρος: Καθηγήτρια Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή Κοσμήτορας Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης 
 
19.30 – 19.45: Μ. Γ. Βαρβούνης, Το «Εθνολογικό Μουσείο Θράκης -Αγγελική Γιαννακίδου», ο θρακικός λαϊκός πολιτισμός και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
 
19.45 – 20.00: Ν. Μαχά-Μπιζούμη, Η αξιακή προσέγγιση του θρακικού λαϊκού πολιτισμού μέσα από τη διαχείριση των συλλογών του «Εθνολογικού Μουσείου Θράκης – Αγγελική Γιαννακίδου».
 
20.00 – 20.15: Θαν. Κούνκουλος, Η Αγγελική Γιαννακίδου και η πολιτισμική ταυτότητα της Θράκης.
 
20.15 – 20.30: Νάγια Δαλακούρα, Το «Εθνολογικό Μουσείο Θράκης -Αγγελική Γιαννακίδου»: ένα μουσείο που διατηρεί την ιστορική μνήμη ζωντανή.
 
20.30: Απόδοση τιμητικής διάκρισης – Αντιφώνηση της τιμώμενης κυρίας Αγγελικής Γιαννακίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.