Τιμηθηκε στην Κομοτηνη η Ημερα των Ενοπλων Δυναμεων

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, την Δευτέρα 21η Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων στην Κομοτηνή.

Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης.

Τιμές στην εκδήλωση απέδωσε το στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική.

«Τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Τιμούμε τα στελέχη – τους άντρες και τις γυναίκες – που υπερασπίζονται καθημερινά την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Την ίδια στιγμή, υποκλινόμαστε με σεβασμό μπροστά σε όλους εκείνους, που έπεσαν ηρωϊκά στην ώρα του καθήκοντος. Τους ευχαριστούμε όλους για την αφοσίωσή τους στην πατρίδα και την ελευθερία και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Χρόνια πολλά σε όλους με ευημερία, ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Χρήστος Μέτιος.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ροδόπης, κ. Κωνσταντίνος Βουζουκίδης ανέφερε ότι «Γιορτάζουν σήμερα τα στρατευμένα νιάτα αλλά και οι απόμαχοι του στρατού. Προσφέρουμε σαν στρατιωτικοί στην ασφάλεια και στο αίσθημα, που είναι απαραίτητο για να μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στον ελληνικό λαό». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «δεν είναι τυχαίο ότι ο ελληνικός λαός σαν θεσμό εμπιστεύεται περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις». «Ας ανατρέξουμε σε όλους τους ήρωες που πολέμησαν από τα αρχαία χρόνια, εδώ σε αυτόν τον ιερό τόπο, μέχρι και τους πρόσφατους ήρωες του ’40 και του ’41 και τους ήρωες της Κύπρου και ας αποτίσουμε φόρο τιμής. Διότι, η προσφορά τους, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, ήταν μεγάλη», επεσήμανε ο κ. Βουζουκίδης και συμπλήρωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες έχουνε αυτή τη στιγμή ένα προσωπικό, το οποίο εγγυάται την ασφάλειά μας».

Τέλος, ο Απόστρατος Σμήναρχος και Πρόεδρος Αποστράτων Πολεμικής Αεροπορίας, κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, είπε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα παιδιά του ελληνικού λαού, κάθε μέρα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, φυλάνε Θερμοπύλες. Ειδικά την εποχή αυτή, που τα πράγματα, όσο και αν θέλουμε να τα ωραιοποιούμε,  δεν είναι όπως τα θέλουμε». Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «από εδώ και πέρα, λαός και Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί ενωμένοι, θα βαδίσουμε σε ένα δρόμο προκοπής, προόδου και προφανώς μη πολέμου», για να τονίσει πως «η ειρήνη είναι πάνω από όλα, και για όλους μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.