Τιμησε τους συνταξιουχους φαρμακοποιους του νομου ο Φαρμακευτικος Συλλογος Ροδοπης

Γενική συνέλευση των μελών του πραγματοποίησε τα βράδυ της Τετάρτης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος η υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα, έγινε ένας σύντομος απολογισμός του προηγούμενου έτους και συζητήθηκαν κάποιες στρατηγικές κινήσεις για το άμεσο μέλλον, εν αναμονή των νέων αποφάσεων της κυβέρνησης, ενώ στο τέλος τιμήθηκαν και οι «παλαίμαχοι του φαρμάκου», οι συνταξιούχοι φαρμακοποιοί του νομού Ροδόπης.

 

«Αυτή τη στιγμή οι εν ζωή συνταξιούχοι φαρμακοποιοί του νομού μας είναι έξι, ωστόσο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων κατάφεραν να παραστούν στην εκδήλωση μόνο οι τρεις» εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, παρουσιάζοντας στην συνέχεια τα τιμώμενα πρόσωπα, τα οποία βραβεύτηκαν για το έργο, το ήθος και τη συναδελφικότητα τους.

 

Συγκεκριμένα από ένα αγαλματίδιο της Θεάς Υγεία, έλαβαν καταχειροκροτούμενοι από τους συναδέλφους τους οι κ.κ. Πολίτης Μαυρίδης, Μάγδα Σταμπουλίδου και Έφη Βεβεκλή ενώ οι υπόλοιποι τρεις που απουσίαζαν και ο οποίοι όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Συλλόγου θα λάβουν τα βραβεία τους σε κάποια επόμενη εκδήλωση, ήταν ο κ. Τάσος Καρασιμόπουλος που είναι ο παλαιότερος όλων και διετέλεσε πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, η κ. Δώρα Κουβέντα και η κ. Μαρίνα Μπλέτσα Μπραντσίδου.

 

Οι παρευρισκόμενοι βραβευθέντες ευχήθηκαν στα νεότερα μέλη του συλλόγου μία αντίστοιχη και ακόμα πιο επιτυχημένη πορεία, με συνοχή, αγάπη και συναδελφικότητα, τονίζοντας με νόημα πως «η υγεία είναι το ζητούμενο όλων τη σήμερον ημέρα», ευχόμενοι αντίστοιχα υγεία σε όλο τον κόσμο.

 

Η εν λόγω βράβευση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, αποτελεί πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννης Κραϊόγλου, στον οποίο και έδωσε τα εύσημα ο κ. Τσαπέκος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «γλύκανε η καρδιά μας», υπογραμμίζοντας την ανάγκη της συνεχούς επαφής των εν ενεργεία και των συνταξιούχων φαρμακοποιών.

 

«Να καταργηθούν όλα τα μνημονιακα μέτρα που αφορούν την υγεία και το φάρμακο»

 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα θέματα ημερησίας διάταξης για τα οποία συνεδρίασε ο Σύλλογος στο μικροσκόπιο βρέθηκαν οι εξαγγελίες και τα μέτρα της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας και ειδικότερα του φαρμάκου. «Θέλουμε να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν την υγεία και το φάρμακο καθώς κατά 99% όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος ή κόστος» σημείωσε ο κ. Τσαπέκος και συνέχισε «η νέα κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να το κάνει αφού τα μέτρα που πήρε η προηγούμενη εξυπηρετούσαν μόνο κάποια μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια που ήθελαν να αλώσουν το φαρμακευτικό επάγγελμα στη χώρα».

 

«Θέλουμε να μπορούμε να βοηθούμε κάθε ευάλωτη κοινωνικά ομάδα η οποία έχει ανάγκη από φάρμακο» επεσήμανε ο ίδιος και αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο του Συλλόγου που ενισχύεται από την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου για το οποίο τα μέλη του Συλλόγου είναι καθ’ ύλην αρμόδια.

 

Κεντρικές επιτροπές με σκοπό τη εκπαίδευση των νεώτερων μελών του Συλλόγου

 

Στη συνέλευση συζητήθηκε επίσης η πρόταση να δημιουργηθούν ειδικές κεντρικές επιτροπές, αποτελούμενες κυρίως από τα νεότερα μέλη, που θα αναλαμβάνουν διάφορες εργασίες, όπως η εκπροσώπηση του Συλλόγου σε κάποιο γεγονός ή διοργάνωση και προβολή εκδηλώσεων, έτσι ώστε αυτά να αποκτήσουν εμπειρίες από το σύνολο των θέσεων και των εργασιών που μπορεί να κληθεί ένας φαρμακοποιός σήμερα να επιτελέσει. «Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι ένας οργανισμός που έχει πολύ δουλειά και αν θέλουμε να παράγουμε έργο και στο μέλλον θα πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια και στους νεώτερους» τόνισε κλείνοντας ο κ. Τσαπέκος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.