Τιμησε τους Φιλελληνες η Κομοτηνη

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Με περιορισμούς, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, τιμήθηκε την Δευτέρα 19 Απριλίου, η ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Κομοτηνή.

Έτσι μετά από την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Η 19η Απριλίου είναι η ημέρα του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι, κάτι στο οποίο αναφέρθηκαν αρκετοί από τους παρόντες στην τελετή.

Χρ. Μέτιος: «Οι ίδιες αξίες της συνεχίζουν να αποτελούν τον οδηγό»

Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως την ημέρα αυτή τιμούμε αυτούς που από όλο τον κόσμο, προσέφεραν την βοήθειά τους, ή και τη ζωή τους, στον αγώνα της χώρας μας για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη. Αυτό που ένωνε όλους αυτούς τους ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και με διαφορετική καταγωγή, ήταν η αγάπη τους για την Ελλάδα.

200 χρόνια μετά, οι ίδιες αξίες της επανάστασης που ενέπνευσαν τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες, συνεχίζουν να αποτελούν τον οδηγό για ένα κόσμο με ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία.

Ν. Τσαλικίδης: «Η ζωή αλλά και το έργο του Λόρδου Βύρωνα, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης σημείωσε πως η ζωή αλλά και το έργο του Λόρδου Βύρωνα, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες, και είναι σημαντικό να μένουν ζωντανά πάντα, αλλά ιδιαίτερα φέτος, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Δ. Πολιτειάδης: «Σημαντικό να αποκτήσει η πατρίδα μας περισσότερους φίλους»

Φόρο τιμής σε όλους όσους βοήθησαν την επανάσταση του 1821, αλλά και την μετέπειτα εδραίωση του Ελληνικού κράτους αποτελεί η ημέρα αυτή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, που θεωρεί πως και σήμερα, 200 χρόνια μετά την επανάσταση, είναι σημαντικό να βοηθήσουν ώστε να αποκτήσει η πατρίδα μας περισσότερους φίλους.

Κ. Μπαντίκος: «Το φαινόμενο της Ελληνικής Επανάστασης ξεπερνούσε τα σύνορά της»

Τέλος ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος, τόνισε πως πρέπει να αποδώσουμε φόρο τιμής για όλους όσους στήριξαν τη χώρα μας και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το ιδανικό της ελευθερίας.

Το φαινόμενο της Ελληνικής Επανάστασης ξεπερνούσε τα σύνορά της, κάτι που αποδεικνύεται με τον τρόπο που βοήθησε η διεθνής κοινότητα στηρίζοντας τον Ελληνικό λαό για να αποκτήσει την ανεξαρτησία του, με ανθρώπους του πνεύματος να αναδεικνύουν το τι γινόταν στην Ελλάδα.

Η διατήρηση της μνήμης, σημείωσε, αποτελεί ταυτότητα για το μέλλον της χώρας, θυμούμενοι το παρελθόν και χαράζοντας ένα μέλλον με ειρήνη και συναδέλφωση των λαών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.