Τιμησε τον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο η Κομοτηνη

Τον νέο εφημέριο της Ενορία του Ναού εγκατέστησε επισήμως ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

Τον νέο Εφημέριο της Ενορίας του Ιερού Ναού του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Βουλγαρέλη εγκατέστησε επισήμως ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, κατά την Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου στον Ναό.

Ήδη από την παραμονή της εορτής, ο Μητροπολίτης είχε χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στις 23 Αυγούστου, όπου κήρυξε τον θείο λόγο εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το οποίο, όπως τόνισε, είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα, προτρέποντας παραλλήλως τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ανήμερα της Εορτής προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, όπου τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, τονίζοντας την σημασία του ιεραποστολικού έργου του Αγίου για την διατήρηση και την συνέχιση της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στην σκλαβωμένη Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εγκατέστησε και επισήμως τον Αρχιμανδρίτη, ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην εύρυθμη διεξαγωγή της πανηγύρεως.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.