Τιμησε τον Αγιο Φανουριο η Κομοτηνη

Τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της γιορτής του Αγίου

Με δεκάδες φανουρόπιτες, θυμίζοντας εποχές προ πανδημίας, γέμισαν οι ναοί της Κομοτηνής την Παρασκευή 26 Αυγούστου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς, σε όλες τις εκκλησίες της πόλης αλλά ιδιαίτερα  στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό άλσος Κομοτηνής.

Το προαύλιο γέμισε με πιστούς και φανουρόπιτες, που έλαβαν την ευλογία του Ιερέα, και αμέσως μετά μοιράστηκαν στα οικεία πρόσωπα όσων τις έφτιαξαν. Προσέλευση στις εκκλησίες όμως υπήρξε και ανήμερα της εορτής του Αγίου από τους πιστούς .

Σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο οι νοικοκυρές φτιάχνουν φανουρόπιτες, οι οποίες προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, προσφέρονται από το ποίμνιο της εκκλησίας πάντα φέροντας πάνω τους μία αναμμένη λαμπάδα.

Η προσφορά της φανουρόπιτας είναι ταυτισμένη με το γεγονός ότι ο Άγιος φανερώνει πρόσωπα, πράγματα ή αποκαλύπτει καταστάσεις, γι’ αυτό και οι πιστοί τάζουν την φανουρόπιτα, όταν θέλουν να τους αποκαλυφθεί ή να διαλυθεί μια κατάσταση, η οποία έχει συσκοτίσει την σκέψη τους, να δουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή να βρεθεί ένα αντικείμενο.

Οι πιστοί προσέρχονται σε όλες τις εκκλησίες της περιοχής μας για την ευλογία της Φανουρόπιτας, όμως το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην καρδιά της πόλης, αποτελεί πάντα ένα ιδιαίτερο προορισμό για όσους θέλουν να τιμήσουν τον Άγιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.