Τιμησε το επος του ’40 η εκπαιδευτικη κοινοτητα (+Gallery)

Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης από εκπαιδευτικούς και μαθητές την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου στο Ηρώο Κομοτηνής μαθητές και εκπαιδευτικοί της πόλης, ξεκινώντας έτσι τις επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
 

Οι σημαιοφόροι από τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης μας βρέθηκαν στο χώρο, σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία και δείχνοντας πως η νέα γενιά δεν ξεχνά τους αγώνες εναντίον της ιταλικής και αργότερα της γερμανικής εισβολής και της κατοχής που ακολούθησε.
 

«Οι αγωνιστές του ’40, επιδεικνύοντας απαράμιλλο θάρρος, αστείρευτη γενναιότητα, αποτελούν και θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας» σημείωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να ξεπερνούν δυσκολίες και εμπόδια όσο αξεπέραστα και να είναι.
 

«Εορτάζουμε και τιμούμε για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι αυτούς που ξεπέρασαν το εγώ και έγιναν το εμείς, που απέδειξαν πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» σημείωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, τονίζοντας πως τιμούμε και όσους έχασαν τους δικούς τους, που ποτέ δεν είχαν δεύτερη ευκαιρία να αποχαιρετήσουν γονείς και συζύγους.
 

«Τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές γιορτάζουν τους αγώνες του λαού ενάντια στον φασισμό, με ένα δάκρυ και ένα στεφάνι για όσους έχασαν τη ζωή τους» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, όμως κάνουν κάθε μέρα αγώνες και απέναντι στον σύγχρονο υπόγειο φασισμό της φτώχειας, της αδικίας και της εκμετάλλευσης, για αυτό και οι εκπαιδευτικοί δίνουν τον δικό τους αγώνα μέσα στα σχολεία για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών τους χωρίς διακρίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.