Τιμησε την Κυριακη της Ορθοδοξιας η Ροδοπη

Πλημμύρισαν τις εκκλησίες οι πιστοί για να γιορτάσουν την αναστήλωση των ιερών εικόνων - Την ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου της Μητρόπολης ζήτησε από τους πιστούς ο Μητροπολίτης Παντελεήμων

Με κάθε κατάνυξη γιορτάστηκε στη Ροδόπη η Α΄ Κυριακή των Νηστειών, της Ορθοδοξίας, με τις εκκλησίες να γεμίζουν από πιστούς κατά τον εορτασμό της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το 843 μ.Χ. από την αυτοκράτειρα και μετέπειτα Αγία, Θεοδώρα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλατζής, η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο γενικός Πρόξενος της Κυπριακής δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνης Μανδρίτης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής, Ταξίαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, στελέχη της αστυνομίας αλλά και πλήθος κόσμου.
 
Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε πως η πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής είναι αφιερωμένη στο ιεραποστολικό έργο, και υπενθύμισε πως η Μητρόπολή μας έχει ανοίξει γραφείο εξωτερικής ιεραποστολής και συγκεντρώνει χρήματα ώστε στο μέλλον να χτίσει ένα σχολείο και μια εκκλησία σε μητρόπολη της Αφρικής που θα υποδείξει το πατριαρχείο Αλεξάνδρειας. Για αυτό ζήτησε από τους πιστούς να δώσουν «ό,τι μπορούν, όσο μπορούν και αν θέλουν» στον δίσκο της Κυριακής, μέρος των εσόδων από τον οποίο θα διατεθούν για τη δημιουργία αυτών των δομών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος προέστη της λιτάνευσης των ιερών εικόνων, διαβάζοντας το απόσπασμα του υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικού, με επισήμους αλλά και πολλούς πιστούς να κρατούν εικόνες κατά την ανάγνωση. Ο Μητροπολίτης ανέπεμψε επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως των προκατόχων του Αρχιερέων, καθώς και των Ευεργετών της Μητροπόλεως και του Νομού, πριν ευχηθεί καταλλήλως προς όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.