Τιμησε την Ημερα Εθνικης Αντιστασης η Κομοτηνη

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης

Με επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, την οποία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, τιμήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στην πόλη μας η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Η ημέρα καθιερώθηκε το έτος 1982 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, που είναι η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, την μοναδική συνεργασία μεταξύ ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια της κατοχής.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς τόνισε πως την ημέρα αυτή τιμούμε τους  αγωνιστές και τις αγωνίστριες που αντιστάθηκαν κατά του ναζισμού και φασισμού για την ελευθερία της πατρίδας μας, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους.

Συνεχάρη δε τους απογόνους τους, τονίζοντας πως θα πρέπει να είναι περήφανοι για την προσφορά που έκαναν οι άνθρωποί τους υπερασπιζόμενοι τις αξίες αυτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.