Τιμησε την εθνικη μας επετειο η Κομοτηνη (+Gallery)

Σύλλογοι, στρατός και σχολεία παρέλασαν στους δρόμους της πόλης - Νίκος Τόσκας: Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα σύνορά μας για να αλλάξει ρότα το καράβι της χώρας μας προς το καλύτερο

«Eίμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα σύνορά μας για να αλλάξει ρότα το καράβι της χώρας μας προς το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Νίκος Τόσκας, λίγο μετά την λήξη της παρέλασης εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στην πόλη.

«Τιμούμε σήμερα όσους αγωνίστηκαν για να είναι ελεύθερος αυτός ο τόπος» τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «πρέπει να διδασκόμαστε από την ιστορία μας, πρέπει η ιστορία μας να είναι το βάθρο πάνω στο οποίο θα πατάμε για να κάνουμε τα επόμενα βήματα στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τις σημερινές συνθήκες, είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε και να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες».

Στους δρόμους της πόλης παρέλασαν τιμώντας την εθνική μας επέτειο σχολεία, παραδοσιακοί σύλλογοι και φυσικά ο στρατός, με τον οποίο και ολοκληρώθηκε η σημερινή παρέλαση.

Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Κομοτηνής, ενώ στην συνέχεια ο τελετάρχης κήρυξε την έναρξη της παρέλασης.

Πρώτοι παρέλασαν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της πόλη, με τα μικρότερα μέλη τους να κλέβουν την παράσταση αλλά και το θερμότερο χειροκρότημα του κόσμου, παρελαύνοντας με ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Τις εντυπώσεις κέρδισαν και οι μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων που ακολούθησαν, καθώς και τα σώματα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ενώ  καθ’ όλη την διάρκεια της παρέλασης τον ρυθμό έδιναν οι μπάντες του Δήμου και του στρατού.

Τέλος, η παρέλαση έκλεισε με τα σώματα του ελληνικού στρατού, οι οποίοι ξεχώρισαν με τον άψογο βηματισμό τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκομένους, καθώς και τους επισήμους.

Μουσταφά Μουσταφά
«Αντλούμε διδάγματα από την ιστορία μας προκειμένου να σταθούμε όρθιοι σαν κοινωνία και έθνος»

«Σήμερα γιορτάζουμε την απαρχή του αγώνα για σύσταση του ελληνικού κράτους και τιμούμε τους αγώνες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Μουσταφά Μουσταφά, μετά το τέλος της παρέλασης, τονίζοντας πως «από όλη αυτήν την ιστορία αντλούμε τα διδάγματα για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι σαν κοινωνία και έθνος».

Αϊχάν Καραγιουσούφ
«Να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε την ειρήνη σε όλα τα Βαλκάνια»

«Πάντα στις εθνικές επετείους πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε ό,τι περάσει από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε την ειρήνη σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και σε όλο τον κόσμο», κατέληξε τον λόγο παίρνοντας ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Δείτε το αναλυτικό φωτορεπορτάζ του “ΠτΘ” πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.