Τιμησε την 9η Μαιου η Κομοτηνη

Πάντα επίκαιροι οι αγώνες του λαού κατά του ναζισμού και του φασισμού, αλλά και το μήνυμα της ειρήνης

Την 9η Μαΐου γιορτάζει όλη την Ευρώπη, μιας και είναι η επέτειος της συνθηκολόγησης της Ναζιστικής Γερμανίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και η ημέρα της Ευρώπης, μιας και σε αυτή τη σημαδιακή ημερομηνία είδε το φως η «Διακήρυξη Σούμαν», η οποία θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου εορτάζονται οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Για αυτό και την Δευτέρα 9 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν στεφάνι ήταν ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, που μετά το πέρας της τελετής τόνισε πως η 9η Μάη είναι μέρα νίκης των λαών όλου του κόσμου ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

« Η σημερινή μέρα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να σταματήσει η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την ανθρωπότητα και να επικρατήσει η λογική και η ειρήνη» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.