Τιμησε την 28η Οκτωβριου η Κομοτηνη

Μόνο με τα στρατιωτικά αγήματα η παρέλαση, αλλά με ένθερμο χειροκρότημα από τον κόσμο

Χωρίς τα μαθητικά τμήματα, αλλά με υψηλή την εθνική υπερηφάνεια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  στην Κομοτηνή.

Οι εκδηλώσεις τιμής ξεκίνησαν την Πέμπτη με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο Ηρώο της Πόλης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της κυβερνήσεως, Γενική Γραμματέα Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Θωμαΐδα Ευτυχίδου, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της πόλης, καθώς και οργανώσεις.

Στη συνέχεια επίσημοι και κοινό, παρά την πανδημία αλλά και το γεγονός ότι δεν γινόταν παρέλαση των σχολείων και των συλλόγων, έδωσε το παρών στο χώρο της παρέλασης, για να παρακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα.

Δηλώσεις για την εθνική επέτειο

Δηλώσεις για την επέτειο έκανε μετά το πέρας της παρέλασης η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Θωμαΐς Ευτυχίδου.

Την σημασία της ημέρας για τη χώρα μας τόνισε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων

Την ανάγκη να διδαχθούμε από τη γενιά του ’40 τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης

«Τιμούμε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους στο φασισμό και στο ναζισμό για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

«Τιμούμε τις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξαν οι ήρωες του 40», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

«Τιμήσαμε τους προγόνους μας για όσα έχουν κάνει», επισήμανε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.