Τιμησαν τον Αγιο Θεοδωρο οι Σιδηροχωρητες

Των θρησκευτικών τελετών προέστη ο Μητροπολίτης

Τον Άγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη τίμησαν οι Σιδηροχωρήτες με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του οικισμού. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής και ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας του αγίου στους δρόμους του οικισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιερό Ναό επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμορίου κ. Νικηφόρος, διερχόμενος την Ιερά Μητρόπολη.

Οι Σιδηροχωρήτες αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και έδωσαν το παρών στη λιτανεία της εικόνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής που εδρεύει στον οικισμό, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών έδωσε το παρών αλλά και την προετοιμασία ανέλαβε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Νέου Σιδηροχωρίου.

Παρόντες επίσης ήταν ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Κυριαζής και κ. Κίμων Λεχούδης ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς.

Την επομένη, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον εοργάζοντα Ιερό ναό και ευχήθηκε διά πρεσβειών του Αγίου, υγεία και δύναμη σε όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.