Τιμησαν την μνημη των αθωων θυματων των Τεμπων μελη και φιλοι της ΝΕ Ροδοπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Άφησαν λουλούδια, άναψαν κεριά και τήρησαν ενός λεπτού σιγή

Σε μια συμβολική εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον σταθμό των τρένων της πόλης μας βρέθηκαν μέλη και φίλοι του κόμματος την Τετάρτη 28 Φεβρουάριου στις 5:30 όπου άφησαν λουλούδια και άναψαν κεριά τηρώντας ενός λεπτού σιγή για του 57 νεκρούς που χάθηκαν άδικα στα Τέμπη

Στον «ΠτΘ» μίλησε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αμαραντίδης εξηγώντας πως «τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών στην πλειοψηφία τους ήταν άνθρωποι νέοι οι οποίοι χρησιμοποιούσαν αυτό το δρομολόγιο για να πάνε είτε στις δουλείες τους είστε στις σχολές τους. Ένα χρόνο μετά από αυτή την ανείπωτη τραγωδία δυστυχώς δεν υπάρχουν κάποιες εξελίξεις όσων αφορά την δικαιοσύνη».

Ο κ.Αμαραντίδης επεσήμανε πως  «ο κόσμος και η κοινωνία αποζητά τον λόγο για τον οποίο έγινε αυτό το τραγικό δυστύχημα» σχολιάζοντας παράλληλα και τα όσα εκτυλίχθηκαν στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή αναφέροντας πως «η εξεταστική επιτροπή αποδείχθηκε απρόσφορη και ατελέσφορη. Πολλοί βασικοί μάρτυρες δεν κλήθηκαν να καταθέσουν και κάποιοι άλλοι που επιλέγησαν να κληθούν καλέστηκαν σε χρόνο που χρησιμοποίησαν το δικαίωμα της σιωπής έτσι ώστε να μην καταθέσουν».

Να ριχτεί άπλετο φως στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης  

Ευχόμενος η πολιτεία να δημιουργήσει ένα ασφαλές σιδηροδρομικό δίκτυο ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς να χρησιμοποιούν το τρένο, ο κ. Αμαραντίδης έκλεισε σημειώνοντας πως ακόμη και ένα χρόνο μετά βγαίνουν στη δημοσιότητα και άλλα στοιχεία και ευρήματα για να τονίσει πως  όλη η κοινωνία και όλοι οι πολίτες έχουν συγκλονιστεί και θέλουν να ριχτεί άπλετο φως στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης. «Εμείς σήμερα με σεβασμό και ευλάβεια κάνουμε μια λυτή εκδήλωση μνήμης στον σιδηροδρομικό σταθμό για τους για τους αθώους συνανθρώπους που χάθηκαν και ελπίζουμε πως δεν θα ξεχαστούν ποτέ και δεν θα λησμονηθούν» τόνισε στον επίλογό του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.