Τιμησαν και φετος τον εορτασμο για την απελευθερωση της πολης τα σχολεια της Κομοτηνης (+ Gallery)

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων για τον εορτασμό των 98 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί στο χώρο του Ηρώου Κομοτηνής χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμονος, ενόψει των εκδηλώσεων του εορτασμού των 98 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.

Της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κομοτηνής, ενώ φόρο τιμής απέδωσαν με τη σειρά τους η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου, ο πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρείς Ιεράρχες», κ. Στέφανος Μακρυγιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδροι σωματείων και βαθμοφόροι των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή, ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε καλλιτεχνικά με την συμμετοχή μελών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Κομοτηνής υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού, κ. Γιώργου Σεργκενλίδη.

Στέφανος Μακρυγιάννης «Ανάγκη της περιοχής να γιορτάζουν τα σχολεία την απελευθέρωση της Θράκης»

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Στέφανος Μακρυγιάννης πραγματοποίησε δηλώσεις, τονίζοντας πως κρίνει ως ανάγκη της περιοχής να γιορτάζουν τα σχολεία την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, ενώ δήλωσε  την πρόθεσή του για συμμετοχή σε κάθε παρόμοια εκδήλωση.

Μαίρη Κοσμίδου «Μέρες μνήμης και συλλογικής ταυτότητας»

Τον λόγο πήρε με την σειρά της και η κ. Μαίρη Κοσμίδου η οποία έκανε λόγο για «μέρες μνήμης και συλλογικής ταυτότητας», συμβουλεύοντας, ταυτόχρονα, τον κάθε νέο να ανατρέχει στο παρελθόν και στις ρίζες του, ώστε να βρει γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα «κτίσει» το μέλλον του.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.