Τηλεδιασκεψη του Πανελληνιου Συλλογου Πτυχιουχων με Συλλογους Αποφοιτων

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους πτυχιούχους καθώς και ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη  ανάμεσα στον πρόεδρο του Πανελληνίου συλλόγου πτυχιούχων κ.  Γιώργο Δημητριάδη, τον πρόεδρο του Σύλλογο Αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. κ.  Βίκτωρα Πολίτη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων  και Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Αλέξανδρο Μπριτζολάκη  και των μελών Δημήτρη Γαλάνη  και  Λάμπρου Ανδριανάκη. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους πτυχιούχους  των Τ.ΕΙ., όπως είναι η διαδικασία  αντιστοίχισης των πτυχίων  των πρώην αποφοίτων των Α.Ε.Ι.  Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι) με τα αντίστοιχα νέα ακαδημαϊκά τμήματα, καθώς και η μη ποιοτική απορρόφηση των αποφοίτων στον εργασιακό χώρο καταπατώντας  τα εργασιακά δικαιώματα τους.  


Ο κοινός στόχος των προέδρων είναι να βρεθεί ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας, ώστε να δοθούν  λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν 400.000 αποφοίτους  Α.Ε.Ι.  Τ.Τ. (Τ.Ε.Ι). Καταλήγοντας οι πρόεδροι των συλλόγων δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τη δράση τους από κοινού, ενισχύοντας τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, με πρόσταγμα την ισοτιμία και την αξιοκρατία όλων των πτυχιούχων, με βασικό σκοπό  να  δοθεί η  δυνατότητα πρόσβασης για όλους στην αγορά εργασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.