Τηλεδιασκεψη ΠΑΣΥΠ με εκπροσωπους του ΚΙΝΑΛ και της ΓΣΕΕ

Η στελέχωση του ΕΦΚΑ για την απονομή των συντάξεων στο τραπέζι της συζήτησης

Πραγματοποιήθηκε  τηλεδιάσκεψη μεταξύ  στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ,  του Εκπρόσωπου Τύπου της Γ.Σ.Ε.Ε. με  τον Πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων (ΠΑΣΥΠ) κ. Γιώργο Δημητριάδη και το μέλος  Δ.Σ κ. Κατερίνα Βαϊλεζούδη. Στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων να εκφράσουν την γενικότερη ανησυχία τους για την ανεργία των νέων και επίσης το ενδεχόμενο φυγής αυτών στο εξωτερικό (Brain Drain) και να προτείνουν προτάσεις άμεσης αντιμετώπισης με ρεαλιστικές και ουσιαστικές λύσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημητριάδης τόνισε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων  στο ΕΦΚΑ και το πως μπορεί ο σύλλογος να παίξει καταλυτικό ρόλο στο πρόβλημα αυτό καθώς επισήμανε την αναγκαιότητα στελέχωσης του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από νέο και καταρτισμένο προσωπικό για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων περί των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και για την ταχύτερη ψηφιοποίηση των διαφόρων εγγράφων ανά ασφαλισμένο. Με αυτόν τρόπο μάλιστα υπογράμμισε μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων αλλά και το φαινόμενο του brain drain.

Η κ. Βαιλεζούδη από την πλευρά της μετέφερε την εικόνα από πολλά τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ. Εξέφρασε την ανησυχία της για το θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος από τα συνταξιοδοτικά αιτήματα και πάσης φύσεως αιτήματα  του ΕΦΚΑ θα είχαν ταχύτερη διεκπεραίωση αν άμεσα στελεχωθούν τα υποκατάστημάτα από το έμπειρο και εξιδεικευμένο προσωπικό από τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων .

Ερώτηση από το ΚΙΝΑΛ στη βουλή για το θέμα

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής κ. Μουλκιώτης και ο Γραμματέας της Κεντρικής και Πολιτικής Επιτροπής κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους, αναφέροντας πως θα κατατεθεί από το ΚΙΝΑΛ σχετική ερώτηση αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.

Επίσης, χαρακτήρισαν ως αναγκαία την αξιοποίηση των μελών του ΠΑΣΥΠ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και για την εν γένει εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Στο πλευρό του Συλλόγου η ΓΣΕΕ

Από την πλευρά του ο κ. Καραγεωργόπουλος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς τον ΠΑΣΥΠ και τους στόχους που καλείται να εκπληρώσει και επίσης τόνισε ότι ως Γενική Συνομοσπονδία παραμένει αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων που καλούνται οι νέοι επιστήμονες να αντιμετωπίσουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.