Tι συνεπαγεται η εννοια του ενημερωμενου καταναλωτη εμαθαν οι μαθητες του ΓΕΛ Ιασμου

Με τη βοήθεια της Διευθύντριας της Τράπεζας Πειραιώς Όλγας Τσετινέ στo πλαίσιo του προγράμματος «Τράπεζες σε Δράση»

Ολοκληρώθηκε για το σχ. έτος 2014-15 στο ΓΕΛ Ιάσμου το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «Τράπεζες σε Δράση» (Banks in Action), σκοπός του οποίου είναι να δώσει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές χρηματοοικονομικές γνώσεις και κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους ως ενημερωμένοι καταναλωτές και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες.
 
Το πρόγραμμα «Τράπεζες σε Δράση» αποτελείται από οκτώ εκπαιδευτικές ενότητες, στο πλαίσιο των οποίων εθελοντές παρουσιάζουν στους μαθητές, με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο, τις αρχές λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και τους εξοικειώνουν με τις προκλήσεις της επιτυχημένης λειτουργίας μιας τράπεζας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
 
Την υλοποίηση του προγράμματος στο ΓΕΛ Ιάσμου ανέλαβε ως εθελόντρια η κ. Όλγα Τσετινέ, Διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς.
 
Οι μαθητές του σχολείου με χαρά συμμετείχαν, καθώς είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες όπως η Ανάλυση πληροφοριών, ο Δημόσιος λόγος, η Διαχείριση χρόνου, η Επίλυση προβλημάτων, η Κριτική σκέψη, η Λήψη αποφάσεων, ο Μαθηματικός υπολογισμός και ο Υπολογισμός και η ανάλυση κόστους/κέρδους. Επιπλέον εξοικειώθηκαν με βασικές έννοιες όπως Ανθρώπινο κεφάλαιο, Αποθεματικό, Επιτόκια, Καταθετικά και δανειακά προϊόντα, Κεντρική τράπεζα, Σταδιοδρομία στον τραπεζικό τομέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.