Τη συμπεριφορα του προεδρου του εργατικου κεντρου Κομοτηνης απεναντι στη γραμματεα

Καταγγέλλουν τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Για αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά καταγγέλλουν τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πανελλαδικές και τοπικές, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής με ανακοινώσεις τους. Πρόκειται για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Το Σωματείο Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης και το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ-ΓΣΕΕ που υιοθετεί την καταγγελία της ΟΙΥΕ. Οι καταγγελίες στο πρόσωπο του κ. Μαγαλιού φέρουν τον ίδιο να επιδεικνύει αντισυναδελφική συμπεριφορά απέναντι στη γραμματεία του Εργατικού Κέντρου κ. Ρυία Πατσατζή.
 
Αναλυτικά οι τρεις οργανώσεις σημειώνουν στις καταγγελίες τους: 

Σωματείο εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών ν. Ροδόπης «Αν ο Θεματοφύλακας λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ιδιωτικό Τομέα»

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ν. Ροδόπης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταδικάσει με ομόφωνη απόφαση της, την συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, συν. Μαγαλιού Παντελή απέναντι στη συναδέλφισσα και Πρόεδρο του Σωματείου μας Πατσατζή Ρυία, η οποία είναι εργαζόμενη στην Γραμματεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής για 13 συναπτά έτη.
 
Καταγγέλουμε: 1) Την αυθαίρετη παρακράτηση του μισθού της εργαζόμενης του Μηνός Νοεμβρίου 2015, παρότι έχει καταβληθεί κανονικά από τον ΟΑΕΔ στον λογαριασμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, (η συναδέλφισσα στο παρελθόν έχει βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση όταν επί 19 μήνες δεν της καταβάλανε τους μισθούς της και τους διεκδίκησε με ασφαλιστικά μέτρα, στα οποία και δικαιώθηκε μετά από δικαστικό αγώνα 2 ετών), 2) την συνεχιζόμενη αυταρχική, απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής κάθε φορά που εκείνη διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματα της, καθώς και 3) την παραδοχή εκ μέρους του Προέδρου ότι υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες της με άλλους παρισταμένους εντός του εργασιακού της χώρου.
 
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αμαυρώνουν την εικόνα του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος στην τοπική μας κοινωνία και δεν συνάδουν με τον ρόλο του.
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αποτελεί την πυραμίδα των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι το λίκνο και η προσωποποίηση των εργασιακών δικαιωμάτων και αν ο Θεματοφύλακας λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ιδιωτικό Τομέα;

Η κοινωνία μας θέλει να βάλει ένα πλέγμα δικαίου για τα εργασιακά κεκτημένα, αν δεν είμαστε στην θέση να διαφυλάξουμε τα δίκαια και έντιμα αιτήματα μιας εργαζόμενης που εργάζεται στην Μητρόπολη της Εργασίας του Νομού μας, πώς θα διαφυλάξουμε των υπολοίπων εργαζομένων του Νομού μας; 

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος – Ε.Μ.Ε.Ι.Σ-ΓΣΕΕ «Τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν συνάδουν με το ήθος του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος»

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταδικάζει τη συμπεριφορά της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής και ιδιαίτερα του Προέδρου, Παντελή Μαγαλιού, απέναντι στη συναδέλφισσα Ρυία Πατσατζή, η οποία, εκτός από εργαζόμενη στο Ε.Κ., είναι και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Υπηρεσιών και Εμπορίου Ν. Ροδόπης.
 
Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου, επί μακρό χρονικό διάστημα συμπεριφέρονται με προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο απέναντι στην εργαζόμενη, δρώντας ουσιαστικά ως σκληροί εργοδότες, τους οποίους δύσκολα συναντά κανείς ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.
 
Τελευταία αντεργατικά κρούσματα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου, είναι: α) η -χωρίς καμιά απολύτως δικαιολογία και εντελώς αυθαίρετη- παρακράτηση του μισθού των εργαζομένων του μηνός Νοεμβρίου 2015, παρότι αυτή έχει καταβληθεί κανονικά από τον ΟΑΕΔ, β) η συνεχιζόμενη αυταρχική, εκφοβιστική, υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά του Προέδρου απέναντι στην εργαζόμενη κάθε φορά που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά της, καθώς και η παραδοχή ουσιαστικά παρακολούθησης συνομιλιών εντός του εργασιακού της χώρου, γ) η αφαίρεση εργασιακού αντικειμένου, δ) οι συνεχείς καταγγελίες προς την αρμόδια τοπική Επιθεώρηση Εργασίας για παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων, οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του συνδικαλιστικού κινήματος στην τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα.
 
Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει κατηγορηματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν συνάδουν με το ήθος του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, αντίθετα απαξιώνουν και εκθέτουν τα συνδικάτα στην κοινωνία και στους εργαζόμενους.
 
Καλούμε τα σωματεία – μέλη του Ε.Κ. Κομοτηνής, τα μέλη του Δ.Σ., αλλά και τη ΓΣΕΕ, να βάλουν επιτέλους φρένο σε μια κατάσταση και σε συμπεριφορές που εκθέτουν το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.