Τη Σουλτανα Πολιτσακη και την Ντορα Μπακογιαννη βραβευσε ο Πολιτιστικος Ομιλος Ξυλαγανης

Για τη συμβολή τους στη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου

Στην Ξυλαγανή βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής να βραβεύσει τη δημιουργό του Λαογραφικού Μουσείου παραδοσιακών και προσφυγικών επαγγελμάτων, συνταξιούχο εκπαιδευτικό Σουλτάνα Πολιτσάκη καθώς και την Ντόρα Μπακογιάννη που ως Υπουργός Πολιτισμού έδωσε την πρώτη χρηματοδότηση η οποία συμπληρώθηκε από άλλες δύο χρηματοδοτήσεις που ενέκρινε ως Υπουργός Εξωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προκειμένου να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, ο Σύλλογος Πατεράδων και ο Σύλλογος Γυναικών, προσκαλώντας τους αντίστοιχους πολιτιστικούς συλλόγους από τους Προσκυνητές, τη Μαρώνεια και από τον Ίμερο.

Αναφερόμενος στις τιμώμενες, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε την Ντόρα Μπακογιάννη για την μακρόχρονη συνεργασία και το αδιάκοπο ενδιαφέρον της για τα θέματα της Θράκης και επαίνεσε την διαδρομή και το έργο της τιμώμενης εκπαιδευτικού.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για την μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξαν στις τελευταίες εκλογές και τους ζήτησε πέρα από κόμματα και ιδεολογίες να αλλάξουν το χρώμα του χάρτη της Ροδόπης για να δυναμώσουν την επόμενη ημέρα, την προσπάθεια διεκδίκησης προς όφελος της περιοχής από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ευχαρίστησε το πλήθος των δημοτών που συγκεντρώθηκαν για να την καλωσορίσουν, αναφέρθηκε επαινετικά στην συνεργασία της με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, συνεχάρη την Σουλτάνα Πολιτσάκη για το έργο της και ζήτησε από τους Ροδοπίτες να στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η ενδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό θα σημάνει και ενίσχυση της Ροδόπης την επόμενη μέρα από την νέα Κυβέρνηση. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.