Τη Μαχη της Κρητης τιμα η Κρητικη Αδελφοτης Ν. Ροδοπης «Ο Ψηλορειτης»

Επετειακές εκδηλώσεις την Κυριακή 19 Ιουνίου στην Κομοτηνή

Επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Μνήμη των θυμάτων της Μάχης της Κρήτης θα πραγματοποιήσει η Κρητική Αδελφότης Ν. Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» στην Κομοτηνή την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022. «Ως Κρητική Αδελφότης Ν. Ροδόπης «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»” θεωρούμε χρέος και τιμή, να θυμόμαστε κάθε χρόνο αυτούς που ηρωικά έπεσαν τον Μάιο του 1941, υπερασπιζόμενοι το τελευταίο κομμάτι ελεύθερης Ελλάδας κατά της επιτιθέμενης ναζιστικής πολεμικής μηχανής» επισημαίνει σε μήνυμά του ο Σύλλογος.

Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:

  • 9:30 Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ηρωικά πεσόντων υπερασπιστών της Κρήτης στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ.Νίκο Χατζηγιαννάκη.
  • 10:10 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων των αρχών της περιοχής. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
  • 11:00..Παράθεση δεξίωσης με την επιμέλεια του Συλλόγου Κρητών Ν. Ροδόπης “Ο Ψηλορείτης” στο Ξενοδοχείο Δημόκριτος απέναντι από το Πάρκο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.