Τη λειτουργια του Δημου Κομοτηνης γνωρισαν μαθητες απο το 1ο , το 3 ο πειραματικο ΓΕΛ και το Μειονοτικο Γυμνασιο Λυκειο Κομοτηνης

Συμμετέχουν στην 1η προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Ουσιαστικό, δημιουργικό και «διαδραστικό» μάθημα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Κομοτηνής μεταξύ αιρετών και μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1ο ΓΕΛ, το 3ο Πειραματικό ΓΕΛ, το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής. Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης απάντησε σε ερωτήσεις, μοιράστηκε τους προβληματισμούς των μαθητών και είδε την πόλη μας με τα δικά τους μάτια.

41 μαθητές από τα συγκεκριμένα σχολεία συμμετέχουν στην 1η προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής, του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, της Κοιν.Σ.Επ. “Θράκης Κίνητρο”, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, στις 15 Μαΐου.

Οι μαθητές από τα παραπάνω σχολεία είναι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κομοτηνής, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής και του Κέντρου exagono, πραγματοποίησαν εκλογές και ανέδειξαν το δικό τους Δημοτικό Συμβούλιο. Εξέλεξαν μάλιστα Δήμαρχο Κομοτηνής την Ευδοξία Χαραλαμπίδη και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου την Αντωνία Τσαρτσάλη, μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.

Οι μαθητές συνάντησαν πριν λίγες μέρες και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. Την Τρίτη, συζήτησαν μαζί τους οι: Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, Νατάσσα Λιβεριάδου και οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Απασχόλησης & Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Πολιτειάδης, Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Καρασταύρου, Διοίκησης, Συντονισμού & Καθημερινότητας, Κίμων Λεχούδης, Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης, Ιωάννης Μουρτίδης και Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης, Γιάννης Κυριαζής.

Οι θεματικές που επέλεξαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των τριών σχολείων να συζητήσουν αφορούν σε: περιβάλλον, υποδομές, προσβασιμότητα, τεχνικά έργα, κοινωνικά θέματα, εθελοντισμό, παιδεία, οικονομία, αθλητισμό και ψηφιακό μετασχηματισμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.