Τι εδειξε η «Εργανη» για προσληψεις αποχωρησεις τον Ιουλιο στη Ροδοπη

Την πανελλήνια τάση ακολούθησε το ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων για τον Ιούλιο στη Ροδόπη σύμφωνα με στοιχεία της «Εργάνης». Συγκεκριμένα η Ροδόπη καταγράφει θετικό ισοζύγιο 44 θέσεων με τις αναγγελίες πρόσληψης να ανέρχονται σε 1.276 και τις αποχωρήσεις να ανέρχονται σε 1.232. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλη την ΑΜΘ μόλις δύο Περιφερειακές Ενότητας κατέγραψαν αρνητικό ισοζύγιο. Ο λόγος για την ΠΕ Δράμας με 51 περισσότερες αποχωρήσεις απ’ ό,τι προσλήψεις και η Ξάνθη με ισοζύγιο – 37 προσλήψεων-αποχωρήσεων. Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά υπέρ των προσλήψεων, παρουσιάζουν οι ΠΕ Καβάλας (1.125) Θάσου (678) και Έβρου (299), γεγονός που οφείλεται στις εποχικές τουριστικές προσλήψεις. Συνολικά η ΑΜΘ κατέγραψε θετικό ισοζύγιο 2.058 θέσεων με τις προσλήψεις να ανέρχονται σε 9.561 και τις αποχωρήσεις σε 7.503.

Η εικόνα για τη Ροδόπη αλλάζει, αν εξετάσει κανείς τη διακύμανση του ισοζυγίου από την αρχή του έτους. Σε αυτή την περίπτωση το ισοζύγιο είναι αρνητικό με τις αποχωρήσεις να είναι κατά 28 περισσότερες σε σχέση με τις προσλήψεις. Αρνητικό ισοζύγιο σε βάθος επτά μηνών παρουσιάζει και η ΠΕ Ξάνθης με τις αποχωρήσεις να είναι 308 περισσότερες απ’ ό,τι οι προσλήψεις. Οι υπόλοιπες ΠΕ της ΑΜΘ καταγράφουν για το επτάμηνο του 2016 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων. Πρώτη είναι η Θάσος με θετικό ισοζύγιο 4.267 θέσεων και ακολουθεί η ΠΕ Καβάλας με 2.982, η ΠΕ Έβρου με 987 θέσεις και η ΠΕ Δράμας με 255 θέσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνης» μία επιχείρηση στην ΑΜΘ προχώρησε σε μείωση μισθού κατά 35% σε 11 εργαζομένους της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.