Τη Δομη Σιτισης του δημου Ιασμου στηριξε με δωρεα του ο Γιαννης Πλουταρχος

Το παράδειγμά του ακολούθησε και ο Δήμαρχος Ιάσμου

Μακριά από τα φώτα των συναυλιών, ο καταξιωμένος, καλλιτέχνης Γιάννης Πλούταρχος κατά την παρουσία του στον Ίασμο, απέδειξε -για άλλη μια φορά- και τις κοινωνικές του ευαισθησίες. Την επομένη της συναυλίας του στη σκηνή του 2ου Φεστιβάλ Ειρήνης και Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί μαζί με τον δήμαρχο Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν στον οικισμό και να επισκεφθεί δομές του δήμου. Μία από αυτές ήταν και η δομή σίτισης του δήμου Ιάσμου, που το έργο της δεν άφησε ασυγκίνητο τον καλλιτέχνη. Έτσι αποφάσισε να δωρίσει για τη στήριξή της το ποσό των 2.000 ευρώ. Την ευγενική χειρονομία του καλλιτέχνη ακολούθησε και ο δήμαρχος Ιάσμου, που από την πλευρά του ανακοίνωσε πως θα δωρίσει και αυτός το ποσό των 2.000 ευρώ από την αντιμισθία του στη Δομή.

Ο. Μουμίν: «Με τη πράξη αυτή δεν αναζητούμε το χειροκρότημα»

Τις δύο δωρεές έκαναν γνωστές ο δήμαρχος και ο καλλιτέχνης σε κοινό βίντεο που ανάρτησαν. Πρώτος ξεκίνησε ο δήμαρχος Ιάσμου που σε εγκάρδιο κλίμα είπε πως «εγώ σήμερα γνώρισα και απέκτησα έναν φίλο πραγματικό, ο οποίος έχει κοινωνικές ευαισθησίες, περισσότερο από μένα και από πολλούς άλλους».

Όσο για την ανακοίνωση της δωρεάς ο δήμαρχος έσπευσε να διευκρινίσει προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως «με τη πράξη αυτή δεν αναζητούμε το χειροκρότημα, ούτε επιδιώκουμε να ειπωθεί πόσο αγαθοί άνθρωποι είμαστε. Προσπαθήσαμε με τη συμβολική αυτή δωρεά, απλώς και μόνο, να αποτελέσουμε το ορθό παράδειγμα και ενθαρρύνοντας τους ευσυνείδητους ανθρώπους στάση, να ενισχύσουμε τη συνοχή και να στηρίξουμε την αναζωογόνηση των δομών και δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης».

Γ. Πλούταρχος: «Αυτόν τον τόπο τον αγάπησα γιατί μου θυμίζει το δικό μου μέρος»

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πλούταρχος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τα θερμά του λόγια και συμπλήρωσε πως «ξέρω ότι τα χρήματα αυτά είναι πολύ λίγα για τις ανάγκες της δομής. Έχω να πω μόνο ότι το έργο που κάνετε είναι πολύ μεγάλο».

Ο ίδιος συνέχισε εκμυστηρευόμενος προς τον δήμαρχο πως «από μένα τουλάχιστον έχεις ένα φίλο και ό,τι μπορώ να κάνω θα το κάνω»,  εξηγώντας πως «αυτόν τον τόπο τον αγάπησα για ένα λόγο: μου θυμίζει το δικό μου μέρος. Η πατρίδα μου είναι στη Λιβαδειά, αγροτικός κόσμος. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις ανάγκες του τόπου μου και επειδή υπάρχουν πολλές ομοιότητες μπορώ να κατανοήσω και τους ανθρώπους. Ειλικρινά σας ευχαριστώ και όποτε με φωνάξετε, εγώ θα είμαι εδώ να κάνω ό,τι μπορώ και εγώ και τα παιδιά μου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.