Τι αλλαζει στην εκδοση διπλωματος οδηγησης

Υπό ηλεκτρονικό έλεγχο και οι σχολές

Αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των νέων οδηγών και λειτουργίας των σχολών οδήγησης μελετά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη, ο οποίος σημείωσε πως θα είναι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το αρμόδιο υπουργείο. 

«Θα πραγματεύεται το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων δεκαετιών για το σύστημα εκπαίδευσης και εξετάσεων των οδηγών. Ξέρουμε όλοι μας τι γινόταν στο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης και συμπλήρωσε πως στόχος του υπουργείου είναι να είναι πιο «ανέπαφη» η συναλλαγή εξεταστή και εξεταζόμενου, με ηλεκτρονικά μέσα. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης, θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο.

«Πέραν από τις εξετάσεις, που θα είναι ανέπαφες, και δεν θα χωρά η οποιαδήποτε στρέβλωση, θα υπάρχει και ανάλογη παρέμβαση και στις σχολές οδηγών. Με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.