Θυρανοιξια για το εκκλησακι των Αγιων Θεοδωρων στο χωρο του Συλλογου ΑμεΑ ν. Ροδοπης «Αξιζω»
Την επιθυμία του αείμνηστου Τάκη Χατζηβασίλη, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Σύλλογο, να ανεγερθεί ένα παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στον αύλειο χώρο του ΚΔΗΦ του Συλλόγου ΑμεΑ ν. Ροδόπης «Αξίζω» εκπλήρωσε η ξαδέρφη του κ. Κούλα Δαγκίδου, με τα θυρανοίξια του ναού να λαμβάνουν χώρα το πρωί της Κυριακής 12 Οκτωβρίου.
Στο χώρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται το Κέντρο Διημέρευσης του Συλλόγου, ενώ κατασκευάζεται και το νέο κτίριο του Συλλόγου, που θα δώσει τη δυνατότητα τόσο να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους προς τους ωφελούμενούς τους, όσο και να αυξήσουν τον αριθμό τους, μιας και ενώ ξεκίνησαν από 30 άτομα, έχουν φτάσει στα 70.
Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος επεσήμανε την σπουδαιότητα της υπάρξεως του Ιερού Παρεκκλησίου και κάλεσε τους πιστούς να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων, μιμούμενοι την πίστη και την έμπρακτη και ανιδιοτελή αγάπη τους.
Η θέση του κτιρίου του Συλλόγου αποτελεί ένα φάρο στην είσοδο της πόλης μας, ορατή από τους διερχόμενους την Εγνατία, και έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους, μιας και ένα εκκλησάκι είναι ένα κόσμημα όπου τοποθετείται, αλλά και μια παρηγοριά για όλους, γινόμενο πύλη του ουρανού, ζωής και σωτηρίας.
Μια μεγάλη επιθυμία του Τάκη Χατζηβασίλη
Από την πλευρά της η κ. Δαγκίδου, τόνισε πως το παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, αποτελούσε μεγάλη επιθυμία και ένδειξη της ανιδιοτελούς και της απέραντης αγάπης του αείμνηστου Τάκη Χατζηβασίλη, που παίρνει σάρκα και οστά και ριζώνει με το εκκλησάκι και με τη Θεία Χάρη δίπλα στο χώρο όπου τα παιδιά τους βρίσκουν φροντίδα και ζεστή φωλιά. «Σε ολόκληρη τη ζωή του ο Τάκης μας», τόνισε, «είχε ως βασική του έγνοια τον σύλλογο των Αγίων Θεοδώρων, ένα σύλλογο που αποτελεί εδώ και δεκαετίες το στήριγμα των παιδιών μας και το φωτεινό παράδειγμα για το πώς πρέπει μια κοινωνία να νοιάζεται και να στηρίζει τα άτομα με αναπηρίες».
«Όνειρο λοιπόν ζωής αυτού του ανθρώπου ήταν να γνωρίσει το παρεκκλήσι τούτο για να μνημονεύεται η συνεισφορά του» σημείωσε, κυρίως όμως για να υπενθυμίζει με τη χάρη των Αγίων Θεοδώρων ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών δεν πρέπει να σταματάει ποτέ.

«Κάθε φορά που θα ανάβουμε ένα κεράκι μέσα στη θρησκευτική του αγκαλιά, ας προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του δωρητή» ανέφερε, και θα αποτελεί και μια υπενθύμιση πως οφείλουν όλοι να στέκονται ενεργά δίπλα στις προσπάθειες αυτού του Συλλόγου, για ένα καλύτερο και ομορφότερο παρόν και μέλλον των παιδιών της πόλης που τους έχουν ανάγκη. «Αιωνία η μνήμη σου, αγαπημένε μας ξάδερφε» κατέληξε.
Συνεχίζει την πορεία του ο Σύλλογος ΑμεΑ ν. Ροδόπης
Η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ ν. Ροδόπης «Αξίζω» κ. Νατάσα Λιβεριάδου, επισήμανε πως τόσο για τα μέλη όσο και για τους ωφελούμενους του Συλλόγου, αυτή δεν είναι μια ημέρα συνέχισης των υπολοίπων οικοδομικών εργασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης του Κέντρου Δραστηριοτήτων, αλλά ημέρα χαράς, ευφροσύνης, τιμής και ταυτόχρονα έναρξης μιας νέας περιόδου με κέντρο αυτό το Ναό. Από τη στιγμή που απευθύνθηκε σε αυτούς η κ. Δαγκίδου, την οποία ευχαρίστησε θερμά, εκφράζοντας την επιθυμία της να δωρίσει στο Σύλλογο ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στους Αγίους Θεοδώρους, χάριν της τέως επωνυμίας του Συλλόγου, αγκάλιασαν την ιδέα, δράττοντας και την ευκαιρία για τα εγκαίνια του ναού, να παρουσιάσουν στο κοινό την εξέλιξη της ανέγερσης της επέκτασης του ΚΔΗΦ.
Υπενθύμισε στο κοινό πως ο κύριος χώρος του Κέντρου ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του κυρίως λόγω των δωρεών των συμπολιτών μας και τη μεγαλόποση δωρεά του αείμνηστου κύριου Κάρρα. Προκειμένου όμως να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ωφελούμενους, αποφάσισαν να επεκτείνουν το κυρίως κτίριο, ώστε να αγκαλιάσουν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων με αναπηρία, μια επέκταση που εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε να καλυφθεί μέρους του κόστους της ανέγερσης.
Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος αυτού, που υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, πρέπει να ανευρεθεί από τους ίδιους τους πόρους του Συλλόγου, οι οποίοι, όμως είναι περιορισμένοι, εξαιτίας των λειτουργικών εξόδων, και των δαπανών των παροχών του Συλλόγου προς τους ωφελούμενους.
Αυτό όμως δεν τους πτοεί, όπως δεν τους εμπόδισε να ξεκινήσουν οποιοδήποτε έργο τους, συνεχίζοντας να ακολουθούν το χωρίο του Ευαγγελιστή Λουκά «Αιτείται και δοθήσεται υμίν, ζητείται, και ευρήσεται, κρούετε και ανοιγήσεται υμίν».
«Μετά από τις τόσες δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει, έχουμε σαν αρχή την αξία και την ιδέα της κοινής συνεργασίας και στήριξης, αφού είναι γνωστό ότι η θεωρία αυτή, που αποτελεί φάρο πνευματικού προσανατολισμού ανθρωπότητας, πρέπει να αποτελέσει και δόκιμο δρόμο της πορείας της κοινωνίας μας» ανέφερε, με όλους από κοινού να δίνουν τον αγώνα για την ενσωμάτωση των ΑμεΑ στην κοινωνία και την προσφορά χαράς και δημιουργικότητας.
«Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι και πάλι η Παναγία, οι Άγιοι Θεόδωροι και ευαισθητοποιημένα μέλη μας και ευεργέτες μας δε θα μας αφήσουν» σημείωσε, ώστε να υλοποιήσουν αυτά και τα επόμενα σχέδιά τους.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
