«Θωρακισμενοι» οι παιδικοι σταθμοι του Δημου Κομοτηνης απεναντι στην καθυστερηση πληρωμης των voucher

Παρά το γεγονός ότι σε κάποιους δήμους η καθυστέρηση πληρωμής έχει αφήσει απλήρωτους τους συμβασιούχους

Κανονικά πληρώνονται οι συμβασιούχοι που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής, παρότι συνάδερφοί τους σε άλλους Δήμους δεν βρίσκονται στην ίδια τύχη.
 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δήμου Καβάλας, όπου όπως δημοσιοποιήθηκε στον τοπικό τύπο, οι 73 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου είναι απλήρωτοι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
 
Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους υπεύθυνους, δεν έχει καταβληθεί καν η πρώτη δόση από το πρόγραμμα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, 2016 -2017, παρά το γεγονός ότι η καινούργια πρόσκληση έλεγε ρητά ότι τα χρήματα θα καταβάλλονται κάθε μήνα μέσω των voucher που πήραν φέτος οι γονείς.
 
Τέτοιο πρόβλημα με την πληρωμή των συμβασιούχων, δεν έχει το ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, το οποίο αυτή τη στιγμή πληρώνει κανονικά τους συμβασιούχους μιας και έχει τα αποθεματικά ώστε να καλύψει την καθυστέρηση της πληρωμής από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
 
Άλλωστε οι πληρωμές για το πρόγραμμα πάντα καθυστερούν, για αυτό και τα στελέχη της υπηρεσίες έχουν προσαρμόσει τον προϋπολογισμό ανάλογα ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές, στους συμβασιούχους και κατ’ επέκταση στα παιδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.