Θετικος ο απολογισμος και στην καταπολεμηση κουνουπιων απο την ΠΑΜ-Θ

«Λόγω ελέγχων και σωστής λειτουργίας του προγράμματος» σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παπαδόπουλο - Που ανακοίνωσε και τη διενέργεια δυο ημερίδων τον Σεπτέμβριο με θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα

Κερδισμένη και στο μεγάλο στοίχημα της καταπολέμησης κουνουπιών σε ό,τι αφορά την έως τώρα φετινή θερινή περίοδο, καθότι τα τελευταία χρόνια αναδείχθηκε σε μέγιστο πρόβλημα για την περιοχή και τους κατοίκους της, φαίνεται πως βγαίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αρμοδίων όπως αυτή καταγράφηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜ-Θ.
 
Εισηγούμενος το θέμα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ.Σωτήρης Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «πολύ καλά έως τώρα αποτελέσματα, όχι μόνο από την πλευρά όχλησης των κουνουπιών» όπου όπως επεσήμανε σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των πολιτών βρίσκεται σε πολύ καλά στάδια, «αλλά και σε επίπεδο παγίδων που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος της Περιφέρειας». Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος τα φετινά αποτελέσματα «είναι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι και αυτό οφείλεται μόνο και μόνο στην πιο σωστή κατάρτιση ενός νέου προγράμματος που αποφασίσαμε να κάνουμε με την ανάληψη της διοίκησης τον Σεπτέμβριο». Η σωστή και έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο την χαμηλή όχληση των κατοίκων κατά δική τους «ομολογία», η οποία και συνυφαίνεται με τη σωστή λειτουργία του προγράμματος, όπως αντίστοιχα και με το γεγονός ότι «δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι πληθυσμοί που να δημιουργούν όχληση, αλλά και κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου ή κάποιων άλλων ιώσεων που μεταδίδονται μέσω κουνουπιών».
 
Όπως έκανε γνωστό ο κ.Παπαδόπουλος, τα φετινά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, επισημαίνοντας πως φέτος υπήρξε μεγαλύτερος έλεγχος σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των αναδόχων του έργου, καθότι όπως είπε « τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα αναφορικά με την αναποτελεσματικότητα των αναδόχων και των ελέγχων σε αυτούς και έτσι ξεκίνησε πιο ενεργά και η συμμετοχή των τοπικών συμβούλων των δήμων, υπήρχε εβδομαδιαία ενημέρωση για το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στις περιοχές τους και επομένως καλύτερος έλεγχος και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των ψεκασμών». 

Εντός του Σεπτεμβρίου δύο ημερίδες αφιερωμένες στον αγροτοδιατροφικό τομέα

Ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια έκανε γνωστή τη διοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας εντός των επόμενων ημερών, δύο ημερίδων που αφορούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα και έχουν ως στόχο τον συνδυασμό του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό. «Κύριο μέλημά μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά «είναι να αναδείξουμε τα πρωτογενή προϊόντα της περιοχής που πολλά από αυτά έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, κάτι που επιθυμούμε να συμβεί και μέσα από τον τουρισμό».
 
Στην κατεύθυνση αυτή όπως έκανε γνωστό έχει ολοκληρωθεί η ιστοσελίδα της Περιφέρειας που αναφέρεται στον τουρισμό της περιοχής, ενώ προωθείται μία δράση που θα αφορά στην ύπαρξη ενός bar code Qs σε κάθε συσκευασία τοπικού αγροτικού προϊόντος, μέσω του οποίου κάθε αγοραστής μέσω του smart phone του θα μπορεί να επισκέπτεται την εν λόγω ιστοσελίδα και να ενημερώνεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.